Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VALDAS DAMBRAUSKAS: Idemo u Rijeku kao jedina momčad u Hrvatskoj koja može osvojiti duplu krunu!
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

VALDAS DAMBRAUSKAS: Idemo u Rijeku kao jedina momčad u Hrvatskoj koja može osvojiti duplu krunu!

'Svaka utakmica je drukčija i priprema se na svoj način'

Tri su kola ostala do kraja HNL-a. Hajduk je trenutno na drugom mjestu s četiri boda manje od vodećeg Dinama. U 34. kolu u nedjelju (17 sati) 'bijeli' gostuju u Rijeci. 

- Situacija u momčadi je bolja nego prošlu utakmicu. Vuković, Atanasov, Mlakar i Katić nisu u konkurenciji za momčad, a ostali su na raspolaganju - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim dodao:

- Svaka utakmica je drukčija i priprema se na svoj način. Vjerujte mi, ne razmišljam o kupu. U ovoj utakmici idemo kao jedina momčad koja može osvojiti dvostruku krunu. U kupu će biti drukčije. Obje momčadi će biti u istoj situaciji. Samo razmišljamo kako doći do tri boda u Rijeci. Ali, naviknuti smo na to. Svaka utakmica je takva.

Kako ste doživjeli pobjedu Rijeke u Šibeniku?

- Kada nema pritiska onda je lakše. Mi smo isto bili u periodu kada smo zabijali sve kreirane šanse. Sada je drukčije. Isto je prolazila i Rijeka u utakmicama s Goricom i Hrvatskim dragovoljcem. To je tako u nogometu.

Često kažete da je pritisak prilika. Može li to biti prednost za Hajduk u nedjelju?

- Rijeka će biti motivirana. Mi ćemo biti motivirani. Atmosfera će biti dobra. Ovo su lake utakmice za trenera. Ovo je perfektna šansa za nas, za pobjedu i u zadnje dvije utakmice ući sa snovima. 

Sutra je Sv. Duje. Možete li pobjedom čestitati građanima Splita taj dan?

- Zašto ne. Neka nam Sv. Duje pomogne da pobijedimo.

Je li ovo duel Livaja-Drmić?

- To je irelevantno. Marko je napadač, želi zabiti u svakoj utakmici, ali znam da bi u ovakvim utakmicama dao sve da momčad pobijedi.

Priželjkujete li pobjedu Osijeka u Maksimiru?

- Pripremamo se za našu utakmicu. Ne bih to komentirao - zaključio je Dambrauskas. 

Vaša reakcija na temu