Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VALDAS DAMBRAUSKAS: Mogu obećati da se u Osijek ne idemo braniti!
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

VALDAS DAMBRAUSKAS: Mogu obećati da se u Osijek ne idemo braniti!

'Vjerujem da su igrači svjesni važnosti utakmice'

Nakon reprezentativne stanke Hajduk se vraća prvenstvenim obvezama. U 29. kolu HNL-a, Hajduk u nedjelju (19.30 sati) gostuje u Osijeku.

- Situacija je relativno ok. Lovrencsicsa nema zbog žutih kartona. Ljubičić je tek danas odradio prvi trening i ne ide na put. Ostali su većinom ok. Stefan Simić se vratio treninzima. Sahiti je ok, ide na put. Samo Ljubičić i Lovrencsics ostaju u Splitu - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim dodao:

- Od studenog igramo najvažnije utakmice. Ne mogu reći da ova utakmica nije važna, ali bit će i iduća, pa ona sljedeća. Kada se boriš za nešto svaka utakmica ima značaj. Imamo dobru atmosferu. Trenirali smo naporno tijekom ove stanke. Čekaju nas video-analize, sutra trening. U nedjelju moramo izaći teren i odigrati kako treba. Siguran sam da smo sposobni uzeti tri boda.

U Osijeku su i dvojica bivših igrača Hajduka, Mijo Caktaš i Darko Nejašmić...

- Na njihovom je treneru da ih motivira, ali mi se bavimo našom izvedbom. Osijek je top momčad. Mislim da su zasluženo na mjestu gdje se nalaze. Napravili su dobru selekciju, imaju dobrog trenera. Vjerujem da smo spremni za taj izazov. 

Kakvog Osijeka očekujete?

- To je momčad koja se pokušava prilagoditi protivniku i naći slabe točke. Moramo biti spremni na to, ali ne možemo kontrolirati Osijek. Oni su dobro organizirani u obrani, a mi postajemo sve moćniji u napadačkom dijelu. Mogu obećati da se ne idemo braniti, već preuzeti rizik i igrati napadački nogomet. Vjerujem da igrači shvaćaju važnost utakmice. 

Kačaniklić se vratio nakon dugo vremena. Je li blizu startne postave?

- Sjajna je osoba. Užitak je raditi s njim. Priče oko transfera nam govore da možemo biti sretni što ga imamo. Trenira zadnja tri tjedna normalno, odigrao je dobro protiv Radomlja, ali takva izdanja trebaju doći u velikim utakmicama. Ima još utakmica do kraja sezone i sigurno ćemo naći trenutak da Alex pokaže svoje kvalitete.

Je li vam pauza pomogla ili odmogla?

- Uglavnom čekaš pauzu jer imaš vremena za rad. Ali, kada pobijediš protiv Lokomotive 4:0 želiš s Osijekom igrati idući dan. Nekoliko igrača je bilo u reprezentacijama. Tek danas smo se kompletirali. Nije nikad lako igrati prvu utakmicu nakon pauze, ali tako je i Osijeku. U istoj smo situaciji - zaključio je Dambrauskas.  

Vaša reakcija na temu