Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka VALDAS DAMBRAUSKAS: Ne mogu komentirati Stipu Biuka, a jučer je bio lijep dan!

VALDAS DAMBRAUSKAS: Ne mogu komentirati Stipu Biuka, a jučer je bio lijep dan!

'Znam da ovo nije lagan period za Jana Mlakara'

Nakon prolaska u playoff Konferencijske lige Hajduk se okreće prvenstvenim obvezama. U subotu (21.05 sati) 'bijeli' gostuju u Maksimiru, protivnik je Dinamo.

- Ne mogu komentirati Stipu Biuka. To nije u mojoj domeni. Nikola Kalinić je jučer odradio prvi trening. Očekujemo da će putovati s nama, a onda ćemo vidjeti koliko će moći. Nije igrao mjesec dana. Jučer je lijep dan, vratio se treninzima, nasmijan je - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim se dotakao statusa Jana Mlakara

- Znamo da ovo za njega nije lagan period. Raspored koji je pred nama nije lagan. Sigurno će biti rotacija.

Kako pripremiti momčad za Dinamo?

- Nismo previše spavali kad smo se vratili. Danas ćemo odraditi taktički trening. Utakmica s Dinamom nije stvar treninga, već mentaliteta, zajedništva koje moramo pokazati na terenu.

Je li Hajduk sposoban svladati Dinamo?

- Ovo je tek treća utakmica za nas ove sezone u prvenstvu. Sezona je tek počela. Momčad pokušava uhvatiti formu. Ima još vremena i za odlaske i dolaske. Još uvijek se zagrijavamo. Znamo da je ovo najveći hrvatski derbi, a nakon prolaska u Europi u dobrom smo ritmu, kao i Dinamo kojem čestitam na prolasku protiv Ludogoreca, vrlo dobre momčadi. Dinamo je imao jedan dan više za pripremu, to je važno, ali želimo igrati napadački, preuzeti rizik. Naravno, tu je i protivnik koji će nas sigurno u tome željeti spriječiti. Mali detalji uvijek odlučuju. U šest mjeseci otkad sam tu igrali smo šest puta s Dinamom. To je stvarno raritet. Razlika je vrlo mala. U nijednoj od naših utakmica nije se jedna momčad uspjela nametnuti na terenu.

Koja je najjača strana Dinama?

- Nije moj posao govoriti o tome, već analizirati ih i nastojati neutralizirati njihove jače strane.

Kakva je situacija u momčadi?

- Osim Fossatija svi su spremni. Nakon Vitorije su dva igrača dobila udarce i upitni su. Ali, svi koji su išli u Portugal putovat će i u Zagreb, uz dodatak Nikole Kalinića. 

Kako komentirate eksploziju Marina Ljubičića u Austriji?

- To je očekivano. Znamo da je vrlo talentiran. Hajdukov dres je vrlo težak i taj pritisak nije lagan ni za iskusne igrače. Biuk i Ljubičić žele uživati u nogometu, ali to nije lako. Mi se borimo za titulu. U Koprivnici su obojica igrala, nismo pobijedili, prosuli dva boda, krenu kritike. Ako se sjećate utakmice protiv Šahtara, Ljubičić je u utakmici bez pritiska odigrao odličnu utakmicu. Ako se vrati u Hajduk, mislim da će biti puno zreliji. Pratimo svaku njegovu utakmicu, čestitamo mu na svakom golu i želimo mu sve najbolje. To je igrač pred kojim je velika budućnost. 

Je li opcija u Maksimiru igrati s trojicom stopera?

- Imamo više od 20 igrača, od čega pet stopera. To je jedan od jačih dijelova naše momčadi i imam glavobolju koga izabrati. Svi odlično treniraju i zaslužuju igrati. Borevković nije imao sreće, u Portugalu je igrao Elez, odigrao odlično. Simić uvijek igra sa srcem, Chido pokazuje na treninzima koliko mu je stalo. Kristian Dimitrov nije igrao ove sezone, ali trenira dobro.

Je li Kalik pojačanje za Hajduk?

- Nije korektno pričati o igračima druge momčadi. Razmišljamo o pojačanjima, imamo više opcija i ne želimo pogriješiti. Mogu pričati samo o igračima svoje momčadi. 

Je li opcija odgoda utakmice s Lokomotivom?

- Već su odgođene utakmice protiv Rijeke i Gorice. Vidjet ćemo još, ali kako sada stvari stoje ne želimo odgodu. Imamo širok kadar, želimo igrati kako bi došli do željene forme - zaključio je Dambrauskas. 

Vaša reakcija na temu