Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka VALDAS DAMBRAUSKAS: Očekujem da ove sezone napravimo korak naprijed!

VALDAS DAMBRAUSKAS: Očekujem da ove sezone napravimo korak naprijed!

'Najdosadniji period godine je iza nas'

Pred Hajdukom je u subotu (20 sati) na Maksimiru. Protivnik je Dinamo, a ulog je trofej superkupa. 

- Najdosadniji period godine je iza nas. Lijepo je krenuti s utakmicom koja donosi trofej. Dugo vremena Hajduk nije bio u toj poziciji, osjećamo obvezu, imali smo dobre pripreme. Odradili smo ono što smo htjeli, imali teške suparnike. Rezultati na pripremama su više za diskusije među navijačima. Ljepše je pobjeđivati nego izgubiti, ali ako ste gledali neke utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, veliki broj utakmica je završio bez golova. U ranom dijelu sezone to je normalno. Želimo napredovati, biti bolji. Znamo što trebamo raditi. Vjerujem da će momčad vrlo brzo biti u formi kakvu navijači žele - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim se dotakao Tonija Borevkovića.

- Imamo četiri jaka stopera. Zadovoljni smo kako se uklopio mladi Dominik Prpić. Svaki igrač kojeg dovedemo, želimo da se uklopi u sustav i svlačionicu. Toni Borevković dolazi iz dobre lige. Za par utakmica će ući u formu. To je igrač koji igra sa stilom kojim mi želimo igrati. Brz je, ali i njemu treba vremena da bi ga vidjeli u pravom svjetlu.

Kakav Hajduk možemo očekivati u subotu?

- Neće to biti lako za obje momčadi. Tek smo na početku. Kreće prvenstvo, Dinamo čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka, nas za Konferencijsku ligu. Vjerojatno neće biti najljepša utakmica. Obje momčadi će nastojati ograničiti jedna drugu. Detalji će odlučiti pobjednika. Pripremljeni smo za ovu utakmicu i želimo pokazati da smo spremni.  

Koliko će Dinamo biti drukčiji s Drmićem?

- To je pitanje za trenera Dinama. Ne znam hoće li igrati s dva ili tri napadača. Pripremljeni smo na sve opcije. 

Mislite li da Hajduk ima veći napadački potencijal od Dinama?

- Potencijal je na papiru, ali Dinamo je prvak i momčad koju želimo uhvatiti.

Kako ocjenjujete prijelazni rok do sada?

- To je pitanje za sportskog direktora i predsjednika. Nismo puno mijenjali, možemo imati isti stil igre. Završili smo sezonu dobrom igrom i trofejom. Želimo što prije ući u istu formu i nastaviti gdje smo stali. Otišla su nam dvojica stopera, doveli smo novog igrača na toj poziciji. Prijelazni rok je još otvoren.

Što očekujete u novoj sezoni?

- Da napravimo korak naprijed. Mi smo taoci našeg rada i igre. Nitko ne želi ništa manje nego prošle sezone. Bili smo drugi, samo je jedan korak naprijed. Kup smo osvojili, tu ne možemo bolje, ali možemo u Europi. Želim da igramo bolji nogomet, da više dominiramo, zabijamo golove. Trenutno nismo na tom nivou - zaključio je Dambrauskas. 

Vaša reakcija na temu