Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr VALDAS DAMBRAUSKAS: Pokažite mi momčad koja uvijek igra na istoj razini!
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

VALDAS DAMBRAUSKAS: Pokažite mi momčad koja uvijek igra na istoj razini!

'Znam naše limite, i da nismo gotov proizvod'

Nakon remija u Gradskom vrtu pred Hajdukom su tri uzastopne utakmice na Poljudu (Šibenik, Gorica, Dinamo). Prvi na redu je Šibenik, u sklopu 30. kola HNL-a. Termin je subota u 19.05 sati.

- Situacija u momčadi nakon ok. Nakon derbija, dugog puta, uvijek ima nekoliko igrača kojima trebaju dva-tri dana za regeneraciju. Ferro nije spreman, a ostatak momčadi je spreman - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim odgovorio osjeća li pritisak.

- Imamo još osam utakmica. Ako pričamo o pritisku, govorim o prilici. Možda nam sutrašnja utakmica vrijedi više od tri boda. U nedjelju igraju naši konkurenti. Svašta se u sportu može dogoditi. Kada si u zaostatku, onda je jasno da neriješen rezultat nije dobar. Drukčije je kada imaš nekoliko bodova prednosti. Onda bod i nije uvijek loš. Očekivali smo više od sebe u Osijeku, da igramo bolji nogomet, kreiramo više prilika. Odgovor igrača ovog tjedna je bio odličan. Vjerujem da ova grupa ima budućnost. Ne gledamo na prošlost, vjerujemo u sebe.

Je li Hajduk spreman za dobar finiš sezone?

- Uvijek nastojimo igrati napadački nogomet. Ali, nekad je protivnik dobro pripremljen, nekad i bolji od nas. Kada se pobijedi, svi su sretni. Kada ne pobijedimo svi su tužni. Ali, ne smijemo padati u euforiju ili u očaj. Nakon Lokomotive je bila euforija, a nakon 0:0 u Osijeku depresija. Pokažite mi momčad koja uvijek igra na istoj razini. Znam naše limite i da nismo gotov proizvod.

Jeste li vi pogriješili u pripremi utakmice u Osijeku?

- Svaka utakmica ima svoju priču i scenarij. Otkad sam ja tu, odigrali smo šest derbija. Kada analiziramo utakmice...Protiv Dinama smo prvih pola sata dominirali, na kraju je ostalo 0:0. Ako nisi ostvario rezultat nisi ostvario svoju zadaću. Ovog vikenda imamo pet utakmica u HNL-u, a svaki trener će uoči utakmice reći da ide na pobjedu. 

Imate li u planu odmoriti neke igrače?

- Imamo 20 igrača koji su pokazali kako se bori za klub. Neki igrači igraju više, neki manje, ali vjerujem kada daješ od sebe 100% svaki dan ti si pobjednik. Ovaj tjedan su pokazali koliko se žele boriti. To je jako dobro za trenera. Bez obzira na ozljede i kartone vjerujem u igrače koje imam. Tko god dobije priliku bit će spreman. 

Šibenik ste dosta gledali uživo. Je li vam to olakšava pripremu?

- Ne bih rekao. Oni su u nekakvoj tranziciji. Sigurno će biti ekstremno motivirani da se dokažu. Moramo biti sto posto angažirani. Osijek nas je dosta potrošio fizički i emotivno. 

Očekujete li hrabri Šibenik?

- Svi žele igrati na tri boda. U ovoj ligi to nisu prazne priče. Kada se malo opustiš svaka momčad te može kazniti. To je ljepota Prve HNL.

Vaša reakcija na temu