Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr VALDAS DAMBRAUSKAS: Svi smo uz Sahitija, neke su stvari u životu veće od nogometa
Sve o borbi za prvaka Piše: Dalmatinski portal

VALDAS DAMBRAUSKAS: Svi smo uz Sahitija, neke su stvari u životu veće od nogometa

'Dokle postoji teoretska šansa moramo se boriti'

Pred Hajdukom je novi ispit. U 33. kolu HNL-a 'bijeli' u petak (18 sati) na Poljudu dočekuju Hrvatski dragovoljac. 

- Sve naše molitve i misli su uz Emira Sahitija zbog njegove osobne tragedije. Neke su stvari u životu veće od nogometa. Svi ga podržavamo i želimo da ostane jak. Fossati i Biuk imaju žute kartone, Vuković, Mlakar i Atanasov su ozlijeđeni. Grgić je odradio dva treninga - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim se dotakao utrke za naslovom prvaka.

- Dokle postoji teoretska šansa moramo se boriti. Znamo da već dugo nije sve u našim rukama. Moramo se koncentrirati na svaku utakmicu. Vrlo smo razočarani nakon posljednje utakmice. Puno je razloga zbog čega je tako završilo. Vjerujem da ćemo sutra biti na nivou, na kojem želimo biti.

Kakvog Dragovoljca očekujete na Poljudu?

- Napredovali su u odnosu na prvi dio sezone. Protiv Šibenika su promijenili formaciju. Imaju opasne igrače u napadu, ali ne bih kalkulirao s njihovim izgledima za ostanak. Ja brinem o svojoj momčadi.

Imate problema u sredini terena. Može li Lovrencsics to odigrati?

- U prošloj smo utakmici pokušali naći rješenja. Čolina i Lovrencsics su igrali u veznom redu. Tražit ćemo najbolje što možemo.

Je li Pukstas blizu startne postave?

- Svi su blizu. Ima razloga zbog čega mlade igrače nismo koristili. Sve su opcije moguće. Imamo još jedan trening i individualne razgovore. Pukstas, Brajković i Krolo cijeli tjedan treniraju s prvom momčadi i u kombinacijama su za sutra.

Je li moguća opcija s Katićem u veznom redu?

- Vjerojatno nećemo krenuti s Katićem na poziciji šestice, ali tijekom utakmice ćemo vidjeti. Tko zna. 

Jeste li pričali s Livajom, što se s njim događa?

- Neke igrače se vidi samo kada zabiju, a to s Livajom nije slučaj. Način na koji igra i čini druge boljima, to je fantastično. Bilo je kritika da previše ovisimo o Livaji. Sada u nekim važnim utakmicama nije zabio, ali zato jesu drugi, i opet nije dobro. Teško vas je zadovoljiti. 

Hoće li njih trojica u subotu igrati za juniore?

- Razgovaramo s trenerom juniora. Zadovoljni smo suradnjom. Znamo da ih čeka važna utakmica. Vidjet ćemo kako ćemo dijeliti igrače, ovisno o njihovoj minutaži protiv Hrvatskog dragovoljca - zaključio je Dambrauskas. 

Vaša reakcija na temu