VAR će se premijerno primijeniti na prvenstvenoj utakmici između juniora Rudeša i Hajduka koju sudi Ivan Bebek

VAR će se premijerno primijeniti na prvenstvenoj utakmici između juniora Rudeša i Hajduka koju sudi Ivan Bebek

Ulogu pomoćnog video suca (VAR) obavljat će Goran Gabrilo

Nakon višemjesečne edukacije sudaca, VAR tehnologija prvi put će biti u uporabi u hrvatskom nogometu 22. rujna 2019. godine.

Dopredsjednik HNS-a, predsjednik Komisije nogometnih sudaca te voditelj projekta uvođenja VAR tehnologije u Hrvatsku Ante Kulušić najavio je kako će se VAR tehnologija premijerno primijeniti na prvenstvenoj utakmici između juniorskih momčadi Rudeša i Hajduka. Utakmica će biti odigrana 22. rujna na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, s početkom u 11 sati.

Ovom utakmicom Hrvatska će otvoriti završnu fazu edukacije sudaca za uvođenje VAR tehnologije, prema rasporedu kojeg propisuju FIFA i IFAB. Suci su s edukacijom za VAR tehnologiju započeli u siječnju 2019. godine te je planirano kako će do kraja jesenskog dijela tekuće sezone svi suci koji su došli do završne faze edukacije ispuniti zadane uvjete, kako bi s proljetnim dijelom sezone mogli započeti s korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Hrvatski Telekom Prve lige.

Na utakmici između juniora Rudeša i Hajduka sudit će glavni sudac Ivan Bebek, pomoćni suci Ivica Modrić i Igor Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) obavljat će Goran Gabrilo, a njegov pomoćnik (AVAR) bit će Miro Grgić.
Projekt uvođenja VAR tehnologije financiran je sredstvima iz Fifinog programa Forward.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51550, "");
Pregledaj komentare