Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Na današnji dan je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon!

VIDEO: Na današnji dan je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon!

Da nisan rođen u Splitu, mislin da bi bija kurac od ovce - rekao je Ivanišević

Prije 19 godina ispisana je jedna od najljepših hrvatskih, a neki će reći i svjetskih sportskih priča. Goran Ivanišević osvojio je Wimbledon. Iz četvrtog pokušaja osvojio je svoj najdraži turnir u situaciji kada je na njega malo tko računao. Te 2001. godine u London je stigao s pozivnicom kao 125. igrač svijeta. Nitko od njega nije previše očekivao. Uostalom, dva tjedna prije Wimbledona poražen je u Queens'u od Talijana Cristiana Carattija.

U Wimbledonu je krenuo pobjedom protiv Šveđanina Jonssona, zatim je svladao Moyu, Roddicka, Rusedskog i Safina. U polufinalu ga je čekala domaća uzdanica Tim Henman. Britanac je vodio 2:1 u setovima, treći je dobio sa 6:0, a onda je krenula padati kiša.

- Sam Bog je poslao tu kišu - priznao je nešto kasnije Goran.

Meč se nastavio u subotu, te je Ivanišević uspio slomiti Henmanov otpor i izboriti finale s Patrickom Rafterom.

Igralo se u ponedjeljak, a mnogi će za taj meč i danas reći kako je na njemu vladala najbolja atmosfera u povijesti Grand Slam finala. Goran je svladao Raftera nakon prave drame i slavio 9:7 u odlučujućem petom setu. Uslijedio je spektakularan doček u Splitu. Na Rivi se prema nekim procjenama okupilo 150.000 ljudi...

- Da nisan rođen u Splitu, mislin da bi bija kurac od ovce - legendarna je rečenica koju je Ivanišević rekao na dočeku.


Vaša reakcija na temu