Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Slavni klub prvi put u povijesti ispao iz lige!

VIDEO: Slavni klub prvi put u povijesti ispao iz lige!

Tu je igrao 'pravi' Ronaldo, zatim Dida, Elber, Belletti, Alex, Luisao, Sorin, Rivaldo, Ramires...

Tradicija duga 99 godina sinoć je doživjela ozbiljan udarac. Cruzeiro je ispao iz brazilske lige, prvi put u klupskoj povijesti! Do sinoć su bili jedan od četiri brazilska kluba koja nikad nisu ispadali u niži rang (Flamengo, Sao Paulo i Santos), a onda su porazom od Palmeirasa otišli nizbrdo. Koliko je Cruzeiro velik u brazilskim okvirima dovoljno govori nekoliko činjenica; klub su s više od sedam milijuna navijača, po ukupnom broju bodova u povijesti brazilskog prvenstva nalaze se na drugom mjestu iza Sao Paula, imaju najviše trofeja osvajača Kupa...

To je klub u kojem je igrao 'pravi' Ronaldo, zatim Dida, Elber, Belletti, Alex, Luisao, Sorin, Rivaldo, Ramires...Uoči posljednjeg kola računica za Cruzeiro je bila jasna. Morali su na domaćem terenu svladati Palmeiras, a uz to je Ceara morala izgubiti od Botafoga. Ceara je remizirala, a Palmeiras je svladao Cruzeiro 2:0 pred 30.000 navijača koji su u jednom trenutku prekinuli susret nakon što su lomili stolice.

Oduševljeni su bili i navijači Atletico Mineira, mrskog rivala Cruzeira, a oni su zanimljivo u 'bratskim odnosima' s Palmeirasom. Klub koji je 2013. i 2014. osvojio titulu prvaka dotakao je dno. Ove sezone promijenili su čak četiri trenera, no ništa im to nije pomoglo. Ispali su u drugu ligu, a uz to su prema najnovijim saznanjima dužni čak 150 milijuna eura!


Vaša reakcija na temu