Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Zlatna Barbara Matić se rasplakala po slijetanju u Split, jedan je zagrljaj bio posebno emotivan

VIDEO: Zlatna Barbara Matić se rasplakala po slijetanju u Split, jedan je zagrljaj bio posebno emotivan

'Ponosan sam, ona je moja studentica!', poručio je Puljak

Barbara Matić stigla je u Split. Sa zlatnom medaljom oko vrata prepuna emocija vratila se iz Pariza gdje je potvrdila zvjezdani status u Judo svijetu. U zračnoj luci na Resniku dočekali su je brojni prijatelji, a posebno emotivan bio je zagrljaj sa sestrom. Barbaru su dočekali i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, ministar turizma i sporta Tonči Glavina te splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

- Posebno hvala Barbari. Uz promociju Hrvatske, promovirala je Split i Splitsko-dalmatinski županiju. Organizirat ćemo prijem, a po nekom standardu ćemo valorizirati sve medalje koje su naši sportaši s područja županije osvojili - rekao je župan Boban.

Zadovoljan je i ministar Glavina.

- Preponosni smo. Čestitamo od srca našoj dragoj Barbari. Učinila je ponosnim cijeli ovaj grad, Dalmaciju, državu, sve ljude koji žive izvan Hrvatske. Ovo je nevjerojatan uspjeh, pogotovo za Judo, prva zlatna medalja. Naše sportašice i sportaši su najbolji ambasadori Hrvatske. To se i sada potvrdilo. Nižu se medalje, a imamo šansu za još medalja. 

Drago mi je da će Barbara ovaj uspjeh proslaviti na Pujankama, u kvartu gdje je počela. Barbara se upisala u povijest kao sportašica koju ćemo pamtiti - rekao je Glavina.

Uspjeh Barbare Matić prokomentirao je i gradonačelnik Ivica Puljak.

- Čestitam Barbari i njezinoj obitelji. Ona je moja studentica, posebno sam ponosan na nju jer je prvenstveno svojim radom zaslužila ovaj uspjeh. Ponosni smo i jako sretni. Grad Split će i dalje ulagati u infrastrukturu. Ovo će nam biti poticaj da ulažemo još više sredstava - rekao je Puljak, a na pitanje hoće li Judo klub Pujanke dobiti bolje uvjete za raf odgovara:

- Uskoro ćemo sjesti s više borilačkih klubova i planirat ćemo gradnju borilačkog centra na Gripama. Definirat ćemo ciljeve kako bi što prije krenuli u realizaciju.

Za Barbaru je jedan zagrljaj nakon slijetanja bio posebno emotivan. Onaj sa sestrom Brigitom.

Vaša reakcija na temu