Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Fra Lazar Perica: U ime svih pravih Šibenčana Dalmatinaca, ja se ispričavam Hajduku!

VIDEO Fra Lazar Perica: U ime svih pravih Šibenčana Dalmatinaca, ja se ispričavam Hajduku!

Ono čega se sramim kao Šibenčanin je reakcija domaćih navijača, onih koji su prvenstveno došli navijati za Dinamo

Fra Lazar Perica je na svojoj stranici imena 'Živjeti vjeru' objavio zanimljiv komentar na zbivanja na utakmici Šibenika i Dinama. U njemu, među ostalim, govori:

'U Šibeniku je Dinamo iz Zagreba osvojio svoj 23 naslov prvaka u nogometu, čestitam im na pošteno osvojenom naslovu... Ono čega se sramim kao Šibenčanin je reakcija domaćih navijača, onih koji su prvenstveno došli navijati za Dinamo u Šibeniku. Dopuštam da svak ima pravo odabrati klub za koji će navijati, ali mi nije jasno da neko u Šibeniku može navijati za Dinamo protiv Hajduka. I to Hajduka koji ima takve navijače da je Dalmacija cila za Hajduk. Mi osjećamo tu bilo boju bez obzira što sam rođen u Šibeniku i trenirao sam u tom klubu. Ovdje nije bilo riječi o utakmici Šibenika i Hajduka koja odlučuje o prvaku nego o tome da netko ne može podnijeti Split, Hajduk iz kojekakvih razloga. Onda tu navode, nekakvo hrvatsvo, nehrvatstvo, okrenutost Zagrebu.'

Potom je dodao:.  

'Drago mi je da će trener Šibenika dati ostavku. Naravno, kad tebi navijači, stadion, u tvom gradu skandira da si nekakav tovar. Tovar je simbol Dalmacije. I Šibenik i Zadar i Split su Dalmacija. To mi nije jasno nikako, ta mržnja, ta iskompleksiranost. Mene je bilo sram 200 metara od igrališta slušati takve stvari. Čestitam Dinamu, našem hrvatskom klubu, kojega podržavama u svemu, ne navijam ni najmanje za njih u domaćem prvenstvu. Ali ovo je bilo sramotno. U ime svih pravih Šibenčana Dalmatinaca, ja se ispričavam Hajduku, svim pravim istinskim navijačima Hajduka, ali isto tako vi nemojte uzeti da su to bili pravi Šibenčani i navijači Šibenika koji su se ovako ponijeli. Mir i dobro svima i čestitke Hajduku na izvrsnoj sezoni i želim im uspješan i nastup u Zagrebu da pokažu da nisu slučajno završili na drugom mjestu'.

Cijelu izjavu poslušajte u videu.

 

Vaša reakcija na temu