Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: 'Naslijedili smo 5 milijuna kuna dospjelih obveza u KK Splitu!'

VIDEO: 'Naslijedili smo 5 milijuna kuna dospjelih obveza u KK Splitu!'

Nadzorni odbor iznosi podatke o financijskom stanju na Gripama

Danas je održana press konferencija KK Split na temu financijske situacije kluba. Prvi je riječ dobio predsjednik NO Ante Vuković

- Mi smo izabrani prije mjesec dana i red je da javnost upoznamo sa financijskom situacijom kakvu smo zatekli u klubu. Što se tiče našeg načina rada, mi imamo četiri načela. Prvo načelo je financijska transparentnost u radu, drugo je odgovorno ponašanje s financijama, znači disciplina, mi ne možemo stvarati nove obveze. Treće je načelo to da mi nadziremo rad uprave, a četvrto je da se ne miješamo u rad sportskog pogona. Mi smo u većinskom vlasništvu grada Splita i molimo pomoć od gradskih službi. Nama treba interna revizija, da nam da ocjenu rada, te da utvrdi ako je bilo nekih nepravilnosti. Ovako nešto nitko nikad u Hrvatskoj nije zatražio,  ali smatramo da nam stručna revizija može pomoći  - podvukao je Ante Vuković, predsjednik Nadzornog odbora kluba.

Zatim je riječ dobio Oliver Vuco koji je objasnio financijsko stanje kluba.

-  Mi smo 4. studenoga napravili analizu da vidimo kakvo je stanje u klubu. Prošli smo sve pravne akte, sudske sporove te smo zaključili da su klupska dugovanja sljedeća: Prema igračima i trenerima smo dužni 930 tisuća kuna, tu spada i dug prema bivšem treneru Vladimiru Anzuloviću kao i bivšem igraču Damiru Rančiću. Imamo milijun kuna duga kratkoročnih zajmova. Imamo milijun i pol kuna duga predstečajne nagodbe. Imamo milijun i 200 tisuća kuna duga obveze dobavljačima te smo poreznoj upravi dužni 300 tisuća kuna.  To je sveukupno pet milijuna kuna, a na računu imamo milijun i tristo tisuća kuna, to je četiri puta manje novca nego što nam treba te nam prijeti ovrha. Naš je cilj podmiriti sve obveze u zakonskom roku od 60 dana. Mene frapira podatak da naši treneri u omladinskom pogonu imaju plaću od samo 4 tisuće kuna. Naš je cilj to podignuti kako  bismo ojačali bazu. Naši očekivani prihodi u idućoj godini su 7,3 milijuna kuna, a rashodi 10,5 milijuna. Kad tome pridodamo sadašnje dugove, imamo razliku od 6,9 milijuna kuna. Pokušati ćemo povećati prihode od sponzora, fan shopa i raznih donacija, ali nam COVID situacija ne ide u prilog - zaključio je Oliver Vuco.

Potom je opet riječ preuzeo Ante Vuković:

- Prvi korak je razgovor s vjerovnicima i dogovor o obročnom plaćanju. Trebamo pokriti troškove. Što se tiče sportskog plana, nećemo se miješati. Moramo se svi uhvatiti za isti štap. Moramo naći sponzore, neće biti lako - zaključio je predsjednik Nadzornog odbora Ante Vuković

O situaciji s Ivanom Perasovićem je progovorio direktor kluba Edo Blažević.

- Raskid ugovora je bila njegova individualna odluka. On je zatražio izlazno pismo iz saveza. Mi smo savezu poslali ugovor te je savez odbio njegov zahtjev. Zatim se žalio FIBA-i te su oni napravili presedan te mu dozvolili da pređe u Litvu. Naš idući korak je arbitraža. Mi smo s njim potpisali ugovor o minimalnoj minutaži jer je tako zahtijevao njegov predstavnik. Mi smo ga htjeli zadržati pod svaku cijenu pa smo to potpisali. Vjerovali smo u projekt Perasović- zaključio je direktor Edo Blažević.

Glede ambicija u nastavku sezone, mikrofon je ponovno dobio Oliver Vuco.

- Prioritet je da prvi tim bude najjači. Plan je da popunimo poziciju sportskog direktora pa da se on bavi tim problemom. Naše ambicije su uvijek najviše moguće. U ABA ligi se borimo s momčadima koje imaju znatno veće budžete. Imperativ je da momčad daje sve od sebe a na terenu ćemo vidjeti koji će biti rezultati. U domaćem prvenstvu je cilj trofej, potrudit ćemo se da dođe - rekao je Oliver Vuco.

Za kraj se dotaklo pitanja novog direktora.

- Objavili smo natječaj budući da Blaževiću istječe mandat. Ljudi su se javili na natječaj, mi ćemo razgovarati sa svima koji zadovoljavaju uvjete te odabrati najboljeg - zaključio je predsjednik Nadzornog odbora Ante Vuković.

Video presice možete pratiti u prilogu.


Vaša reakcija na temu