Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka VIDEO SLAVLJA: KK Split svladao MZT

VIDEO SLAVLJA: KK Split svladao MZT

Bila je to važna pobjeda u borbi ta doigravanje

KK Split je pobijedio MZT rezultatom 98:85 (27:22, 18:28, 22:19, 31:16) u utakmici 17. kola Druge ABA lige.

Bila je to prava košarkaška bajka na Gripama, predstava za uživanje u kojoj su 'žuti' u derbiju lige svladali MZT Skoplje Aerodrom. Ono što je oduševilo, bila je atmosfera skoro punih Gripa, navijanje koje je pokrenulo 'žute' da na parketu ostave i posljednji atom snage.

- Iskreno, ne sjećam se da mi je bilo kada u karijeri bilo ljepše igrati - iskreno je kazao jedan od junaka pobjede Splita Darko Bajo kojem su Gripe skandirale, tražile da se javi.

- Nisam se mogao zahvaliti, jer je još trajala utakmica. Hvala navijačima na svemu - kaže Bajo.

Ubacio je Bajo 18 poena, imao 12 skokova, a svojim zakucavanjima dizao je navijače na noge. Split se mučio u prvom dijelu, na odmor se otišlo s pet poena prednosti MZT-a (45:50), a onda je u zapuhala bura s Gripa. Toni Perković ubacio je 21 poen, imao 10 asistencija, Tomislav Gabrić postigao je 18 poena, Maj Kovačević 11 (trice 3:5), svoje role imali su Mateo Kedžo (10 poena), Antonio Vranković (8 poena), Jamel Morris (9 poena) i James Washington (3 poena)...

Bila je to prava simbioza momčadi i navijača, kad je tako, teško se netko može nositi sa 'žutima'.

- Hvala publici, oni su nas nosili. Jako teška utakmica, jako vrijedna pobjeda. MZT nije bez razloga jedna od dvije najbolje momčadi lige. Znali smo da nas čeka težak posao. Publika je stala iza nas, dobili smo dodatnu energiju, pogodili važne šuteve, digli obranu i stigla je pobjeda - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.


Vaša reakcija na temu