Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIJEST S GRIPA: Vodstvo 'žutih' podnosi ostavke, na potezu je Ivica Puljak

VIJEST S GRIPA: Vodstvo 'žutih' podnosi ostavke, na potezu je Ivica Puljak

Novi gradonačelnik će se morati brzo izjasniti po ovom pitanju

Vodstvo košarkaškog kluba Split podnosi ostavke. Čelnici 'žutih', predvođeni predsjednikom Domagojem Maroevićem, tražili su ovaj tjedan sastanak s novim gradonačelnikom Ivicom Puljkom, gdje će mu staviti mandate na raspolaganje, te iz prve ruke čuti što on dalje namjerava s klubom.

KK Split je direktno vezan uz politiku, petorica članova Nadzornog odbora su iz HDZ-a, te smatraju pristojnim povući se nakon promjene gradske vlasti. Istina je i to da su puno napravili za klub u protekle četiri godine, ušli su iz Druge u Prvu ABA ligu, te u istoj izborili ostanak, ušli su u finale prvenstva Hrvatske, gdje su poraženi u petoj utakmici, a uz sve to je klub vratio velik dio dugova i na pragu je izlaska iz predstečajne nagodbe već do kraja ove godine.

Sastanak Puljka i Maroevića će odlučiti o budućnosti kluba. Novi gradonačelnik će morati djelovati odmah jer, primjerice, istekao je ugovor treneru Mili Karakašu, te je on sada na čekanju, a ishod iščekuje i Roko Ukić, koji je 'žutima' važan otprilike kao Marko Livaja Hajduku. Sinoć se cijeli KK Split oprostio na svečanoj večeri od aktualne sezone, te je otvoreno niz pitanja, svi skupa bi željeli da priča i dalje ide uzlaznom putanjom.

Od trenutka sazivanja pa do održavanja Skupštine kluba treba proći najmanje 42 dana, tako da će aktualni NO još neko vrijeme formalno biti u sedlu, no, kako neslužbeno doznajemo, oni će u tom periodu raditi sukladno željama Grada Splita, primjerice, ako Puljak želi staviti novog sportskog direktora ili bilo koga drugoga, moći će to provesti bez problema.

U svakom slučaju, što se 'žutih' tiče, klub je ovisan o odlukama Grada Splita, te rješenjima novog gradonačelnika i njegovih suradnika.

Vaša reakcija na temu