Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr VIJEST S POLJUDA: Lukša Jakobušić je novi predsjednik Hajduka!

VIJEST S POLJUDA: Lukša Jakobušić je novi predsjednik Hajduka!

Tako je odlučio Nadzorni odbor

Lukša Jakobušić novi je predsjednik Hajduka! Tako je odlučio Nadzorni odbor 'bijelih' koji na kraju nije odabrao čelnika među kandidatima koji su se prijavili na natječaj.

Jakobušić je od 16. svibnja do 4. studenoga 2019. godine obnašao funkciju dopredsjednika, a ostavku je podnio iz osobnih razloga.

Što se aktualne situacije tiče, Marin Brbić je podnio ostavku 13. srpnja nove godine, ali imao je podršku Nadzornog odbora, da bi 22. srpnja objavio definitivan odlazak pod naslovom 'Ponižavajući je način na koji mi je udruga Naš Hajduk nizglasala nepovjerenje'.

Natječaj za novog predsjednika  je raspisan 17. kolovoza, ali očito se na njega nije prijavio nitko tko je po mišljenju Nadzornog odbora bio pravi odabir za tu funkciju.

Mnogi su još ranije priželjkivali Jakobušićev povratak jer se radi o osobi koja ima izrazite liderske sposobnosti, a nadzornici su dobro poznavali njegove kvalitete, no tek nakon razgovora s kandidatima s natječaja su odlučili da za Hajduk nema boljega od Lukše.

Uglavnom - Lukša Jakobušić je novi Hajdukov predsjednik, a vijest je objavio i službeni Hajduk:

'Lukša Jakobušić novi je predsjednik Uprave HNK Hajduk, rođen u Dubrovniku 1976. godine, poduzetnik je s dugogodišnjim iskustvom u privatnom sektoru i uspješan sportski djelatnik. Trenutno pohađa diplomski studiji Sportskog menadžmenta pri Aspiri, a završio je EMBA na Cotrugli Business School. 

Jakobušić je bio predsjednik VK Jug u razdoblju od 2013. do 2017. godine, a u tom razdoblju klub je osvojio pet trofeja u jednoj sezoni što do tada nije uspjelo niti jednom sportskom klubu u državi, čime je postao najuspješniji predsjednik u velikoj Jugovoj povijesti. Lukša Jakobušić obavljao je funkciju dopredsjednika HNK Hajduk od svibnja do studenog 2019. godine. 

Hrvatski je branitelj i dobitnik odlikovanja za sudjelovanje u vojno-redarstvenoj akciji Oluja'.

Vaša reakcija na temu