Vila Bili osvojila 'Makaranu' i 30.000 kuna

Vila Bili osvojila 'Makaranu' i 30.000 kuna

U finalu je postignut samo jedan pogodak

Povijest se ponavlja - Makarana 2018. ima novog pobjednika!

U utrku za naslov prvaka je krenulo 35 ekipa, koje su u kup sistemu (na ispadanje), uz mogućnost povratka u turnir kroz repasaž lovile glavnu nagradu od 30 000 kn! 

Kako bi popratni sadržaj učinili zanimljivijim Organizator se odlučio uz Makarsku plesu skupinu Briljantin, humanitarnu udrugu Mike i za MINI Makaranu gdje su nastupali dječaci i djevojčice U9 uzrasta : HRNK Zmaj, NK Jadran, NK Uranija i HMNK Vrgorac, koji su u dva završna dana Makarane 2018.g odigrali polufinale i finale. Pobjedu od 2:0 i naslov prvaka 1. Mini Makarane 2018 je odnijela ekipa HRNK Zmaj u sastavu: Rino Mladinov, Luka Pralas, Duje Alač, Dino Zec, Antonio Prgomet, Luka Andrić (2), Jakša Vranješ, Toni Bilić, Niko Filipović, Luka Ereš, Ivan Kozarić i Matija Svaguša; trener Stipe Matešan, protiv izabranika Slobodana Carevića, a to su: Roko i Luka Glučina, Jure Vidaković, Toni Borić, Matija Zelić, Filip Piteša, Berto Carević i Bepo Radić. 


Najboljim igračem Mini Makarane je proglašen Luka Andrić, a vratar je Luka Pralas, obojica iz  HRNK Zmaj. Prvoplasirana ekipa i ponajbolji pojedinci su dobili, medalje, pehare i poklone od HNK Hajduka, koje je prigodno uručio Mario Carević, kao i poklon paketiće od firme Comoletes doo za drugoplasiranu ekipu NK Jadrana iz Tučepi. 


U polufinalu Vila Bili je sa 3:0 'popila' Pivo u boci, koje nije bilo bez šansi, Šalinović u paru sa Divićem, Koštićem i Sočom su prijetili, ali na vratima Vile Bile je Haris Skuhan (bivši reprezentativni futsal vratar BiH) koji je od osmine finala primio - 0 pogodaka! Dok u drugom susretu Romana ne može bez drame! Protiv CB Ankore/Jako Sport su imali 1:0 do pred sam kraj susreta, da bi voditelj Frane Pleić, posegnuo za vratarom/igračem u polju te sa zvukom sirene  1:1 - opet šesterci! Ovaj put Jakša Herceg čini čuda, dok s druge strane Božo Marčić, ne uspjeva zaustaviti ništa. Romana protiv Ankore/Jako Sport 3:1. 

Finalni dan: U susretu poraženih između Piva u boci i Ankore/Jako Sporta, palo je čak 6 pogodaka! Ankora je vodila tri puta 0:1, 1:2 i 2:3 pogodcima Grizelja, Bradarića i Predojevića, ali se ekipa Piva u boci stalno vraćala! Režiseri povratka su bili Urlić za 1:1, Koštić za 2:2 i za 3:3 u 34. minuti Divić odvodi susret za treće mjesto u šesterce! Za razliku od dana ranije, sada je Marćić obranio šesterac za 3.mjesto ekipe iz Dugog rata - CB Ankora/Jako Sport.

Gradska kavana Romana i Vila Bili za prvaka! Za bolje (ili lošije) poznavatelje malonogometnih terena riječ je o prvo i drugoplasiranoj ekipi 1.HMNL odnosno MNK Novo vrijeme - Apfel protiv HMNK Vrgorca. Kako su lokalni derbiji uvijek za nijansu žešći od nekih drugih derbija tako je bilo i ode! Međutim, veliko sportsko poštovanje među igračima se moglo vidjeti i na terenu. Bez nepotrebno oštrih, grubo pogibeljnih startova, gdje je u prvome planu bila igra i nadigravanje dalo je jednu taktičko tehničku utakmicu. Odmah na početku se vidjelo na što su se ekipe odlučile: Romana igra, vrti, kruži, prijeti, Vila Bili iskusno čeka i s dva ponajbolja pivota Pavić -Suton, pokušavaju smiriti domaćine! Romana je imala puno više od igre, puno više prilika, tresla se vratnica, ali Haris je na svome kontu završnicu turnira zaključio sa - 0 pogodaka u mreži ! Jedini pogodak na cijelom susretu je (autogol,odbijanac?!) postigao Vojko Pervan i aut akcije koja je kroz blok, promijenila smjer i prevarila Hercega za 0:1, minuta 28. Do kraja je Romana stiskala, i pokušavala s igračem/golmanom u polju, ali preiskusni igrači Jurjević, Suton, Pavić, Martinac su priveli mirno utakmicu kraju. Vrgorčanima - Vili Bili ide naslov prvaka Makarane 2018, dok Romani ostaje žal za pobjedom koju su imali u svojim nogama u nekoliko navrata, međutim Haris Skuhan je ipak proglašen najboljim vratarom Makarane 2018.g! 


Finalni dan : 

3. mjesto : 

Pivo u boci : CB Ankora/Jako Sport 3:3 (1:1) šesterci - 4:5

Pivo u boci - L. Tomaš, T. Divić(1), D.Đoja, I.Šalinović, M.Koštić(1),Z.Lendić, Z.Soćo, S.Matešan, M.Jurjević, D.Vuković, M.vidić, R.Urlić(1). Voditelji : Čedo Šimić i Milovan Čović.

CB Ankora/Jako Sport - B.Marčić, M.Galiot, A.Dragošević, L.Jurić, M.Jukić, I. Bradarić (1), B. Predojević (1), M. Mandurić, D.Klarić, I. Šarić i J. Grizelj (1). Voditelj : Frane Pleić

1.mjesto : 

Gradska kavana Romana : Vila Bili 0:1 (0:0)

Gradska kavana Romana - J.Herceg, F.Bašković, D.Martinović, V.Kazazić, M.Lozina, K.Zor, T.Jelavić, D.Bajrušević, M.Musinov, A.Sokol, D.Stanković, M.Vuković. Voditelji: D.martinović i Josip Bagarić. 

Vila Bili: H. Skuhan, D.Martinac, V.Pervan (1), A.Kraljević, A.Babić, D.Malenica, M.Jurjević, L.Suton, N.Pavić, S.Perišić. Voditelji : Ivo Jerković i Vlatko Petrić. 


Nagrade za najboljeg pojedinca su odnijeli : 

Najbolji vratar - Haris Skuhan ( Vila Bili)

Najbokji igrač - Dragan Stanković (gradska kavana Romana)

Najbolji strijelac - Luka Suton (Vila Bili) 

Konačni poredak :

1.mjesto : Vila Bili - 30 000kn

2.mjesto : gradska kavana Romana - 10 000kn

3.mjesto: CB Ankora/Jako Sport - 3 000kn

4.mjesto: Pivo u boci - garnitura dresova

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(39787, "");
Pregledaj komentare