Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Više od 300 djece sudjelovalo u manifestaciji 'Živimo Hajduk'

Više od 300 djece sudjelovalo u manifestaciji 'Živimo Hajduk'

Program se održavao na Poljudu i na Rivi

U sklopu EU projekta 'Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja' u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Splitu, UniSportom i Otvorenom školom HNK Hajduk na Rivi i Poljudu je održana manifestacija 'Živimo Hajduk' u kojoj je sudjelovalo više od 300 djece. U sklopu druženja na Poljudu održana je i dodjela priznanja najboljem igraču Hajduka u protekloj sezoni po izboru članova, a ono je otišlo u ruke Darku Nejašmiću.

Manifestacija je nastavljena programom na Rivi gdje su građani imali priliku isprobati sportove poput veslanja, rugbyja, košarke, nogometa i atletike. Također, kako bi osvijestili potrebe sportaša s invaliditetom prikazana je simulacija sporta za slijepe i slabovidne osobe. Program je zaključen na Poljudu gdje su studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu vodili trening selekcije Otvorene škole Hajduka u kojem su svoja teorijska saznanja imali prilike isprobati u praksi. Uz to je uz nadzor profesora Marka Ercega i Ante Rađe putem posebnih uređaja mladim nogometašima praćena srčana aktivnost kako bi se što bolje mogla dozirati opterećenja.

- Ova manifestacija potiče na bavljenje sportom koje sve više izostaje, a u sklopu projekta nastojimo osvijestiti i utjecati na ljude da budu aktivniji. Hajduk je idealan medij za prenošenje takvih poruka, a brojna hajdučka zajednica rado sudjeluje, rekao nam je dizajner metodologije na projektu 'Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja' - rekao je Tomislav Mikulić iz Našeg Hajduka, istaknuvši kako su sve aktivnosti manifestacije 'Živimo Hajduk' rezultat sjajne suradnje s Kineziološkim fakultetom u Splitu, UniSportom i Otvorenom školom Hajduk.

Sportski dio aktivnosti provodi se u sklopu EU projekta 'Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja', uz sudjelovanje Kineziološkog fakulteta u Splitu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Vaša reakcija na temu