Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
WTA BOL: 'Privilegija je moći dati podršku našim curama u takvom ambijentu'

WTA BOL: 'Privilegija je moći dati podršku našim curama u takvom ambijentu'

Prva nositeljica je 55. igračica svijeta Daria Gavrilova

U zagrebačkom hotelu Palace održala se konferencija za medije na kojoj je uz brojne druge novosti WTA turnira prezentirana i lista igračica koje ove godine stižu u Bol. Turnir na Bolu na rasporedu je od 4. do 9. lipnja. Okupljenim novinarima uz Feliksa Lukasa, direktora turnira, Tihomira Marinkovića, načelnika općine Bol, Darka Vučića, načelnika Sektora za razvoj športa u Središnjem državnom uredu za šport i Dubravka Šimenca ispred glavnog ureda HTZ-a, obratile su se i hrvatske Fed Cup reprezentativke Jana Fett, Tena Lukas te Ana Konjuh.

- Sudeći prema listi igračica koje su prijavile turnir u Bolu, ove godine očekuje nas žestoka borba na teniskim terenima BlueSun teniskog centra Zlatni rat. Prva nositeljica je 55. igračica svijeta, Daria Gavrilova koja je prije dvije godine osvojila i premier titulu na turniru New Heaven, a tijekom karijere pobjeđivala i neka od velikih imena kao što su Muguruza, Ostapenko, Petra Kvitova. Iako nije nositeljica, ozbiljna kandidatkinja za titulu je Timea Bacsinszky, igračica koja je prije par godina bila u top 10 tenisačica svijeta. Imala je sjajne rezultate u razdoblju od 2015. g. do 2017. g., period u kojem je pobjeđivala najbolje svjetske igračice, osvojila je četiri WTA titule zaustavila ju je ozljeda i sada se vraća - rekao je Lukas, istaknuvši i Larsson koja je kontinuirano u vrhu svjetskog tenisa, Kanepi i Siegemund nekadašnja top 15., odnosno top 30. igračica svijeta. U Bol dolazi i Kristyna Pliskova, sestra poznatije Karoline, kao i sve tri, dosadašnje pobjednice WTA Croatia Bol Opena - Mandy Minella, Aleksandra Krunić i Tamara Zidanšek

Inače, zanimljiva priča se vezuje uz gore spomenutu Timeu Bacsinszky koja je prije par godina bila glavna tema sportskih, svjetskih medija po svojoj tzv. 'Cinderella story'. Naime, u periodu između 2011. i 2013. kada je odustala od teniske karijere zaposlila se u hotelu i tadašnjeg poslodavca zamolila je za slobodne dane kako bi odigrala kvalifikacije na Roland Garrosu. Tom se prilikom kvalificirala, karijera je krenula naglo uzlaznom putanjom i ostalo je povijest. 

Načelnik općine Bol Tihomir Marinković i ovom je prilikom iskazao punu podršku projektu kazavši kako je Bol prepoznat po odličnim uvjetima za sport te je zahvalio sponzorima i svima koji su doprinijeli da se WTA Croatia Bol Open održi ovih godina, pozvavši svih da dođu u Bol jer ih Boljani očekuju.

- Surađujući s WTA Croatia Bol Openom moram priznati da nam organizatori daju veliki doprinos i u smislu pokazivanja novih modela funkcioniranja sportskih manifestacija, ali i približavanja sporta široj javnosti. Nadam se da će program potaknuti ne samo Boljane i Bračane da svakodnevno poprate mečeve već i sve ostale, s tim da bih htio naglasiti i da ćemo kroz naše programe u suradnji s turnirom animirati i najmlađe da budu aktivni u sportu - rekao je Darko Vučić ispred Središnjeg državnog ureda za sport požalivši sreću organizatoru, a posebno prisutnim tenisačicama.

Ispred glavnog ureda HTZ-a, Dubravko Šimenc istaknuo je koliko naše tenisačice mogu biti sretne što imaju teniski turnir u Hrvatskoj i to u fantastičnom ambijentu kao što je Bol. 

- U projektu Sportska Hrvatska WTA Bol ima važno mjesto jer nam je cilj još jednom pokazati ljepote Brača i Bola svjetskoj javnosti. Jedinstvena ljepota Bola, sigurnost i poglavito gostoljubivost ljudi primamljivi su svakom posjetitelju i podsjećam svih da Bol nije daleko, privilegija je moći dati podršku našim curama u takvom ambijentu - rekao je Šimenc. 

Iako zbog ozljede na turniru neće nastupiti, Ana Konjuh zahvalila je direktoru Lukasu što je ustrajao u promociji ženskog tenisa i ženskog sporta. 'Poseban je osjećaj igrati pred domaćom publikom i jako je važno imati i održati WTA turnir u Hrvatskoj stoga bih htjela zahvaliti i tvrtkama, sponzorima koje ulažu u sport i tenis - istaknula je Konjuh.

Optimistična je i Jana Fett pred početak turnira: 

- Prošlih tjedana su se napokon zaredale pobjede, dobro igram. Bit će ovo moj prvi nastup u Bolu i nadam se odličnoj igri i turniru.

- Očekujem najbolji mogući plasman i da ću ove godine stići bar do finala! – dodala je Tena Lukas, naglasivši da se osjeća spremnom, da će igrati meč po meč i jedva čeka da turnir započne. 

Po najava naših tenisačica, nadamo se bar jednoj domaćoj predstavnici u finalu. 

Napomenimo da se ove godine u Bolu igraju i noćni mečevi pa će tako mečevi dana prvog kola igrati od 20:30 h na Centralnom terenu, a u večernjem terminu, točnije od 20:05 igrat će se nedjeljno finale uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a. Program na Centralnom terenu u nedjelju započet će sat vremena uoči finala koncertom Nine Badrić, na ceremoniji zatvaranja nastupit će vrhunska pijanistica Lola Astanova, jedna od najboljih pijanistica na svijetu.

Ulaznice će i ove godine biti u prodaji on-line na www.TicketShop.hr

Vaša reakcija na temu