Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zabio gol u Ligi prvaka pa otišao hodočastiti u Sinj

Zabio gol u Ligi prvaka pa otišao hodočastiti u Sinj

Danas je blagdan Velike Gospe

Zabio je lijep gol PSG-u u četvrtfinalu Lige prvaka, sljedećeg dana došao iz Lisabona u Bergamo, a onda krenuo prema Kaštel Gomilici. Na odmor?

Ma kakav odmor, Mario Pašalić je zajedno sa suprugom Marijom sinoć otišao hodočastiti u Sinj, o čemu svjedoči i fotografija.

Na blagdan Velike Gospe katolički vjernici prisjećaju se dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom. To je, kako vjeruju katolici, završnica njezina Bogu predanog života, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija.

U Hrvatskoj je dugovječna tradicija štovanja Blažene Djevice Marije. Sve ratove, glad, nevolje, napade hrvatski narod preživio je sklonjen pod zaštitnički plašt Majke Božje. Tome svjedoče brojne crkve, samostani, molitve i pjesme posvećene Gospi još od najranijih dana hrvatske povijesti. Pouzdavajući se u njezin nebeski zagovor častili su je iz zahvalnosti kao 'kraljicu Hrvata', a zazivali su je i 'fidelissima advocata Croatiae' (najvjernija odvjetnica Hrvata).


Vaša reakcija na temu