ZABIO ZA BOCU: 'Daniele De Rossi je u vlasništvu Rominih navijača'

ZABIO ZA BOCU: 'Daniele De Rossi je u vlasništvu Rominih navijača'

Bocu su osnovali Talijani, ovdje se osjećam kao kod kuće

Daniele De Rossi noćas je postao dio povijesti. Nakon 15 godina jedan je Europljanin zaigrao za Bocu. Bio je to malo poznati Belgijanac Mikael Yourassowsky koji je za Bocu igrao 2004. godine. Legenda Rome ovog je ljeta prešla u Bocu Juniors, a debitirao je u šesnaestini finala argentinskog kupa. De Rossi je odmah u svom prvom nastupu postigao i pogodak, no Boca je na kraju ispala od Almagra nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca. Kao još jedan velikan Francesco Totti i De Rossi je kroz godine odbijao sve ponude i ostao vjeran Romi.

- Znate li što znači biti simbol Rome? To znači da nemate izbora i uvijek nosite veliku odgovornost na leđima. Daniele De Rossi je u vlasništvu Rominih navijača - govorio je De Rossi koji je u Romi proveo 19 godina.

Ovog ljeta nakon što mu je istekao ugovor s Rimljanima imao je nekoliko ponuda. No, ostanak u Italiji nije bio opcija.

- Ne mogu se zamisliti u niti jednom europskom klubu osim Rome - rekao je početkom ljeta.

Onda je uslijedio poziv sportskog direktora Boce Nicolasa Burdissa koji je s De Rossijem u Romi proveo pet godina. Dileme nije bilo i De Rossi je s 36 godina na leđima odlučio otići u Argentinu. Boca je klub koji je uvijek respektirao, a potpisao je ugovor na osam mjeseci za pola milijuna eura. 

- Moje srce je u Romi, no Boca mi je draga još od djetinjstva. Zaljubljen sam u ovaj stadion i želio sam igrati u klubu gdje je igrao Maradona.

Bocu su osnovali Talijani, ovdje se osjećam kao kod kuće - rekao je De Rossi nakon dolaska u redove Boce.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49766, "");
Pregledaj komentare
29