Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Zaigrao je za seniore Hajduka s 15 godina i sedam mjeseci, te se tako upisao u povijest!

Zaigrao je za seniore Hajduka s 15 godina i sedam mjeseci, te se tako upisao u povijest!

Zanimljivost iz susreta s Uranijom

Za Hajduk je na slavljeničkoj utakmici protiv Uranije u Baškoj Vodi nastupio Luka Vušković. Ušao je u igru u 60. minuti i upisao se u povijesne knjige, s obzirom da se radi o talentu rođenom 24. veljače 2007. godine.

Dakle, nastupio je za Hajduk, a tek mu je 15 godina, 7 mjeseci i 1 dan. Nikad nitko mlađi nije zaigrao za seniore 'bijelih', no valja notirati i da se ipak radi o prijateljskom susretu. Kad je riječ o službenima, najmlađi koji je nastupio u HNL-u je Josip Bašić sa 16 godina i 211 dana. Bilo je to protiv Dinama u zagrebu 2012. godine.

Što se tiče davnih vremena Jugoslavije, kao najmlađi debitant u prvenstvu je ostao zapisan Frane Matošić, koji je 1935. godine nastupio sa 16 godina i 168 dana. Još ranije, 1922. godine, je u prvenstvu Splitskog nogometnog podsaveza Veljko Poduje nastupio sa 15 godina i 247 dana.

Notirajmo i da je Vušković mlađi brat Marija Vuškovića, nekadašnjeg prvotimca 'bijelih', koji danas igra za HSV. 


Vaša reakcija na temu