Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr ZAKLJUČEN POSAO: Kadet Hajduka prešao u Romu, 'bijelima' 600.000 eura

ZAKLJUČEN POSAO: Kadet Hajduka prešao u Romu, 'bijelima' 600.000 eura

Rođen je 2006. godine

Hajdukov kadet Mate Ivković prešao je u Romu. Transfer je završen, on više nije igrač splitskog kluba, ali zanimljivo je da će 'bijeli' utržiti iznos veći od 600.000 eura, koji sadržava odštetu i naknadu za školovanje.

U cijeloj priči ističe se korektnost obitelji Ivković i agenta Elvisa Bašanovića, s obzirom da igraču na kraju sezone ističe stipendijski ugovor, te je u Rim mogao otići bez odštete, ali na kraju se cijeli posao odradio tako da 'bijeli' više zarade. Naravno da je ovdje važna i uloga Akademije, omladinski pogon pun je domaćih bisera koji kao seniori redovito Hajduku donose najveće odštete, ali nerijetko ih veliki strani klubovi žele dovesti već u mlađim uzrastima, pri čemu je prelazak Ivkovića poseban baš po neuobičajeno velikoj zaradi Hajduku za kadeta.

Dodajmo još da je Ivković vezni igrač rođen 2006. godine. Jedan je od najboljih igrača svoje generacije u Lijepoj našoj, te, iako je godinu mlađi, već igra u hrvatskoj kadetskoj reprezentaciji u konkurenciji 2005. godišta.

Vaša reakcija na temu