Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr ŽDRIJEB U PONEDJELJAK: Evo tko su sve Hajdukovi potencijalni protivnici u Europi

ŽDRIJEB U PONEDJELJAK: Evo tko su sve Hajdukovi potencijalni protivnici u Europi

'Bijeli' će imati status nositelja

Zbog koronavirusa europska pretkola ove sezone vrlo su neizvjesna. Igra se samo jedna utakmica, a jučerašnji ogledi prvog pretkola pokazali su da i izraziti favoriti mogu imati grdnih problema. Neki su se uspjeli izvući u posljednjim minutama (CSKA Sofia, APOEL), dok su neki neočekivano posrnuli (Maribor, Vaduz, Šahtor Soligorsk). 

U ponedjeljak 31. kolovoza na rasporedu je ždrijeb drugog pretkola u kojem će se naći i Hajduk. 'Bijeli' će imati status nositelja, a prije nego li UEFA uoči ždrijeba momčadi podijeli u grupe, vrijedi pogledati protiv kojih sve momčadi Hajduk može igrati. Spektar protivnika je zaista širok. Od dalekih putovanja i neugodnih gostovanja do 'balkanske rute'. Susret drugog pretkola na rasporedu je 17. rujna.

Jedna od momčadi koja spada u ovu prvu kategoriju je zasigurno Lokomotivi Tbilisi, trenutno šestoplasirana momčad gruzijske lige. U prvom pretkolu svladali su rumunjsku Universitateu Craiovu koja je protekle sezone s Clujom igrala majstoricu za prvaka. Od dalekih putovanja prijeti moldavski Sfantul (koji je iznenadio bjeloruski Šahtor iz Soligorska), zatim Nefči iz Bakua, kazahstanski Kaysar, Maccabi iz Haife. 

Među mogućim protivnicima 'bijelih' su sjevernoirski Coleraine koji je senzacionalno izbacio Maribor, Bala Town iz Walesa, Shamrock Rovers iz Irske, Lincoln s Gibraltara, Nome Kalju iz Estonije, litvanski Riterai, Progres iz Luksemburga, Torshavn s Farskih Otoka, Hibernians s Malte, latvijski Ventspils.

Moguć je i ogled s Borcom iz Banja Luke, albanskim klubovima (Kukesi, Teuta, Laci), zatim makedonskom Renovom, Bačkom Topolom iz Srbije, slovenskom Murom, sarajevskim Željezničarem.

Od ostalih momčadi ima nekoliko vrlo neugodnih. Među njima se ističu Grci (Aris, Ofi Kreta), Bugari (CSKA Sofia, Lokomotiv Plovdiv), rumunjski Botosani, poljski Piast, švicarski Servette, mađarski Honved, švedski klubovi Hammarby i Goteborg, ali i Dunajska Streda za koju sjajne igre pruža Andrija Balić. Trenutačno su vodeći u Slovačkoj i zaista su momčad koju bi bilo poželjno izbjeći. 

Isto vrijedi i za norveški Bodo Glimt koji u ligi gazi sve pred sobom. U 15 kola ostvarili su 13 pobjeda, te dva remija, a zabili su čak 53 pogotka! Uz njih moguć je ogled s još jednim predstavnikom Norveške, Vikingom iz Stavangera, trenutno 12. momčadi lige. Moguć je ogled i protiv ljubljanske Olimpije za koju igraju Ante Vukušić, Dražen Bagarić, Jakov Blagaić, a na klupi je Dino Skender.

Vaša reakcija na temu