Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Željko Kerum: Jasno je da projekt koji je Naš Hajduk pokrenuo ne ide u dobrom smjeru

Željko Kerum: Jasno je da projekt koji je Naš Hajduk pokrenuo ne ide u dobrom smjeru

Grad treba stavit dionice na 'tender'. To je jedini spas. Inače, ako ostane vlasnik i dalje će podilaziti Našem Hajduku i ulizivat se navijačima

Debakl Hajduka na početku sezone komentirao nam je predsjednik splitskog HGS-a Željko Kerum, koji s HDZ-om čini većinu u Gradskom vijeću.

- I do sada sam govorio da je Nadzorni odbor štetočina i jasno je da projekt koji je Naš Hajduk pokrenuo ne ide u dobrom smjeru. Grad Split treba prodati svoje dionice, i da bude jedan vlasnik, ne bi onda bilo štete, a Hajduk bi bio ono što je. Politika ne može upravljati Hajdukom zbog straha od ulice, odnosno hoće li izgubiti glasove - kaže Kerum.

Istaknuo je i da je projekt bio podilaženje i natjecanje tko će se više ulizati glasačima.

- Grad je dao udruzi na upravljanje Hajduk i nisu ništa napravili. Sve se pogriješilo, od biranja Nadzornog odbora, pa do uprave i igrača. Sramotno je da ne igraju splitska dica nego loši, a preplaćeni igrači. Zaključak je da Hajduk treba vlasnika koji će uložiti svoj novac jer on ne bi dozvolio štetu koja je napravljena - obrazlaže.

Navodi da je sve bačen novac, da ovi igrači zaslužuju 20-30 tisuća kuna maksimalno, a da su dobivali po 400 tisuća eura.

Smatra da je ipak dobro da je Grad dao na upravljanje Našem Hajduku jer da nije, 'ostala bi enigma što bi bilo, a sada je jasno da projekt ne može opstati'.

- Ovo je i previše vremena se dalo jer je vidljivo kakvi su sve tipovi dolazili u Hajduka. Tko su ti ljudi u Nadzornom odboru, gdje su bili, što su radili, a zauzeli su pozicije ka da su bogovi. Kako oni biraju kadar? Igrače, koji, da prostite, ne vrijede pišljiva boba? Zajedno s upravom i nadzorom to sve triba maknit i Grad treba stavit dionice na 'tender'. To je jedini spas. Inače, ako ostane vlasnik i dalje će podilaziti Našem Hajduku i ulizivat se navijačima - smatra.

S obzirom da je dio vladajuće koalicije, upitali smo Keruma hoće li pokrenuti ovo pitanje na Gradskom vijeću.

- To treba napravit gradonačelnik. Što se tiče stava mene i moje političke opcije, ovo je bio loš pokus i treba doći gazda koji će uložiti novac. Neće kod njega biti bacanja para na članove Nadzornog odbora, nego će uložiti u igrače i omladinski pogon. To je biznis. Najgore da ostane Grad, jer politika podilazi navijačima, sve za glasove - podvukao je Kerum.

Vaša reakcija na temu