Foto: Ivica Čavka Zlatko Dalić: Trebao sam prije reagirati u veznom redu

Zlatko Dalić: Trebao sam prije reagirati u veznom redu

Ima nekoliko novih igrača, treba im malo vremena da odrastu

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon remija u Azerbejdžanu (1:1) je rekao:

- Dobro smo krenuli, dali gol vrlo rano, stvorili još nekoliko šansi, razbranili vratara. Razočaranje za nas, nismo pobijedili utakmicu, ali to je tako.

Potom je nastavio:

- Nismo bili pravi u drugom poluvremenu. Rekao sam u pauzi da moramo biti agresivniji, razbuditi se, igrati brže preko bokova, ali nije to bila naša dobra utakmica, pogotovo u nastavku. Protivnik je bio kompaktan, primili smo vrlo lagan gol, prošao je pored četiri igrača.

Priznao je i svoju pogrešku:

- Trebao sam prije reagirati u veznom redu da pokušamo to malo zatvoriti. Možda je to bila greška što nismo ranije zatvarali igru. Kad smo pokušali s Brekalom i Oršićem, to je bilo kasno.

Što je nedostajalo da kao protiv Slovačke Hrvatska iskontrolira cijeli susret... 

- Sjajno smo krenuli, to je bilo lijepo, dobro, organizirano. Nismo zabili drugi gol, što je donijelu nervozu. Počeli smo griješiti. Ima nekoliko novih igrača, treba im malo vremena da odrastu, u Slovačkoj je to bilo dobro, sada nije, moramo to ispraviti.

Na kraju je zaključio:

- Moramo čekati tu utakmicu s Mađarskom, mogli smo imati komodnu situaciju. Rekao sam da nam treba 15 bodova, kad ćemo ih osvojiti, nebitno je, ali moramo ih osvojiti. Danas je bila velika šansa, propustili smo je.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51029, "");
Pregledaj komentare