Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATKO DALIĆ: Veseli me odluka Torcide!

ZLATKO DALIĆ: Veseli me odluka Torcide!

'Napravili smo veličanstvene rezultate u pet i pol godina mog mandata'

Hrvatska nogometna reprezentacija u Splitu kreće u novi kvalifikacijski ciklus za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine. Susret s Walesom na Poljudu igra se u subotu (20.45 sati).

- Lijepo se opet okupiti i biti zajedno. Napravili smo veličanstvene rezultate u pet i pol godina mog mandata. To je više nego što smo postavili, još nismo svjesni što smo napravili, a i pored toga osjećam da imam energije i motiva za nastavak dalje i pokušati napraviti dobre rezultate ponovno. Naš cilj je plasman na veliko natjecanje, a sve ostalo je uspjeh. Moramo zadržati zajedništvo koje vlada - rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić, a zatim je dodao:

- Mi krećemo po Euro, a prvo moramo ostvariti plasman. Hrvatska mora napraviti taj prvi korak, favoriti smo u skupini, ali moramo biti oprezni da se ne dogodi neki kiks. To bi bilo jedno veliko natjecanje za nas, sigurno će biti po 20-30 tisuća navijača. Bio sam kao navijač 2006., ono što je bilo u Berlinu više se nije ponovilo što se tiče broja Hrvata na stadionu. Hrvatska nije bila nikad jača nego u Rusiji, to je malo sada drugačije, nisu više svi igrači iz pet najjačih klubova Europe, ali imamo kvalitetu, mladost i iskustvo. Ovo je sad stvaranje nove generacije, odmah smo napravili rezultat.

Kakva je situacija u momčadi?

Brozović dugo nije igrao, Kovačić je imao problema. Situacija nije najsjajnija, ali uvijek smo to znali rješavati u kvalifikacijama. Danas će doći svi igrači. Ne znamo što će biti s Petkovićem. Ivušić je bolestan.

Kakve su šanse da Luka Modrić bude s Hrvatskom na Euru?

- Odluka je na njemu. 

Torcida je najavila povratak na tribine. Kako to komentirate?

- Hrvatska nogometna reprezentacija mjesto je okupljanja hrvatskog naroda i tako se ponašamo. Veseli me odluka Torcide. Ako ima nekih drugih stvari i problema neka to rješavaju na drugim instancama. Htjeli bismo da dođu Boysi, Kohorta i Armada. Svi su dobrodošli. Dok sam ja tu, težit ćemo da okupljamo sve hrvatske navijače. 

Kakav vam se čini Wales?

- Moramo se čuvati kontri i polukontri jer imaju nekoliko brzih igrača. Bale je nosio tu reprezentaciju, ali sad su ostali bez njega i moraju se prilagoditi. Imaju dva brza krilna igrača, kompaktni su u bloku i čekat će našu grešku. Zato moramo biti koncentrirani. Nisu u rangu nas po kvaliteti, ali ne smijemo ih podcijeniti. Važno je ne izgubiti u Turskoj i pobijediti Wales. Cilj nam je biti prvi u skupini. Nisam još izračunao koliko nam bodova treba točno za biti na prva dva mjesta u skupini. 

Vaša reakcija na temu