Foto: Ivica Čavka Zlatko Dalić: U povijesti Hrvatske nije odigrana utakmica u ovakvom ambijentu

Zlatko Dalić: U povijesti Hrvatske nije odigrana utakmica u ovakvom ambijentu

Danas smo vidjeli koliko Splitu znači reprezentacija i to je bila moja misija od početka

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić prokomentirao je pobjedu na Poljudu protiv Mađarske od 3:0.

- Čestitke igračima na sjajnoj utakmici i velika tri boda. Čestitke i navijačima, a u povijesti Hrvatske se nije odigrala utakmica u ovakvom ambijentu. Ipak se može bez pirotehnike i ružnih povika. Hvala Dalmaciji na ovako sjajnom ambijentu. Ovo je za našu Hrvatsku dokaz da samo zajedno možemo nešto napraviti i da nogomet čini čuda - rekao je Dalić nakon utakmice.

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu o atmosferi kad igra Hajduk te na promašeni penal Perišića...

- Uvijek je tu sjajna atmosfera. Kad igra Hajduk i kad igra reprezentacija. Žao mi je što Ivan nije zabio, nisam ga pitao zašto je šutirao lijevom nogom, a šutira podjednako s obje noge.

Prvih 11 bili su iskusnij igrači...

- Mi moramo biti kompaktni. Ovo je reprezentacija, a ne klub. Mislim da ne bi bilo dobro da su Rebić i Rakitić propustili ovu utakmicu. Bili su možda najbolji pojedinci danas. Za Vlašića i Brekala ima vremena.

Osvrnuo se na utakmicu u Cardiffu...

- Sutra nam je regeneracija u Splitu. U subotu putujemo i nedjelju igramo. Onda se iz klubova pitaju zašto su igrači ozlijeđeni, a to nije dobro za nikoga. Nama se sad pruža šansa da osiguramo Euro 2020. Zadnji put ja nisam bio na nivou i sad ćemo to promijeniti nakon razgovora s igračima. Moramo uhvatiti 15 bodova i ta bi nam pobjeda osigurala put na Europsko prvenstvo.

Reprezentacija dolazi u Split svako četiri godine, a navijači su čuli više puta obećanja da će dolaziti svako malo...

- Nikome nije na ponos da je reprezentacija tako malo bila. Moja dva cilja su nakon Svjetskog prvenstva bila da Hrvatska dođe u Split i da idemo na Europsko prvenstvo. Jedan smo ostvarili. Danas smo vidjeli koliko Splitu znači reprezentacija i to je bila moja misija od početka. Ako budem izbornik još i dalje ćemo dolaziti, nadam se već za dva mjeseca.

- Vatreni se pridružuju željama da se potraga za nestalim pomorcima nastavi i da se kapetan Dino vrati doma - rekao je Dalić na kraju.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52557, "");
Pregledaj komentare
29