Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zoran Vulić: Ne sviđa mi se što se događa u Hajduku, a Tudor je jedan od najboljih mladih trenera

Zoran Vulić: Ne sviđa mi se što se događa u Hajduku, a Tudor je jedan od najboljih mladih trenera

Ključ uspjeha Blagojevića i Woona je trener Pamić, on je pravi čarobnjak da od anonimaca napravi odlične igrače

RNK Split će sutra od 18 sati dočekati Istru 1961 u Parku mladeži na početku proljetnog dijela prvenstva. Susret je najavio trener Zoran Vulić.

- Protiv Istre je uvijek teško, u prvom dijelu prvenstva od šest bodova su nam uzeli četiri. To je momčad koja ne odgovara splitskim klubovima, ali mislim kako smo spremni sutra napraviti zaokret i tu tradiciji prekinuti - započeo je Vulić.

Blagojević i Woon su u zimskom prijelaznom roku zamijenili dresove pulskog i splitskog prvoligaša.

- Bez obzira jesu li Blagojević i Woon ovdje ili tamo, ključ njihovog uspjeha je trener Pamić. On je pravi čarobnjak da od anonimaca napravi odlične igrače i stoga Istra neće biti u posebnom deificitu što se tiče kvalitete - rekao je strateg 'crvenih' te prokomentirao stanje u svojoj momčadi.

- Ne mogu bježati od toga da imamo dobru momčad. Međutim, na kontu su samo četiri pobjede u prvenstvu. Moramo biti lukavi, odgovaraju nam samo pobjede, stoga moramo riskirati. Izgubili smo Dujmovića, Vojnovića, Glumca, sutra nema ni Galovića i Vrgoča, a znamo kako cijela igra počinje od obrane. Međutim, ovi koji su tu imaju znanje i kvalitetu i ne bojim se nimalo - kazao je Vulić.

Najviše ga je poremetio odlazak Glumca.

- Istina, ali nema alibija. Doveli smo Barbarića i on će vjerojatno sutra odmah na teren. Bez obzira na sve, činjenica je da nam manjka iskustva i da nam nedostaje još pokoji iskusniji igrač.

Komentar situacije na Poljudu?

- Meni se ne sviđa što se događa u Hajduku. Kad ostaneš dva dana prije početka prvenstva bez trenera to je šok i za klub i za navijače. Igor je napravio odličan posao, za mene je bio i ostat će jedan od najboljih mladih hrvatskih trenera.

Kapetan momčadi Danijel Zagorac je spreman za sutrašnji dvoboj u Parku mladeži.

- Svjesni smo koliko nas zahtjevan posao čeka. Bodovni zaostatak nije malen, ali smo ga sposobni stići. Trener ima neke svoje zamisli, a zadnja utakmica je pokazala da ima još mnogo prostora za napredak, i te greške kroz prvenstvo moramo svesti na minimum - rekao je Zagorac.

Dojam je kako je obrambeni dio momčadi bolje funkcionirao od napadačkog u jesenskom dijelu sezone.

- Dosta smo zakazali u tom realizatorskom smislu, međutim dosta smo i u prvom dijelu radili na realizaciji, ali nismo uspjeli pokazati to i na terenu. Što se obrane tiče, mislim kako smo dobro odradili taj dio posla - zaključio je Zagorac.

Vaša reakcija na temu