Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash 'Mislila sam da je divan starac, a on mi je silovao trojicu sinova. Onda sam jedan dan uzela nož i otišla k njemu'

'Mislila sam da je divan starac, a on mi je silovao trojicu sinova. Onda sam jedan dan uzela nož i otišla k njemu'

Stravična priča

Prije osam godina, Sarah Sands nožem je nasmrt izbola pedofila koji je seksualno zlostavljao njezina tri sina. Jedne je večeri s kapuljačom na glavi i nožem u ruci izašla iz stana, prošetala je do susjednog stambenog bloka i osam puta ubola Michaela Pleasteda koji je iskrvario do smrti, prenosi BBC.

Pleasted je imao 77 godina i bio je pedofil optužen za seksualne zločine nad mladićima na imanju u Silvertownu, gdje je živio. Iako iz pravnih razloga imena dječaka nisu smjela biti javna, sad se doznalo da su sva tri dječaka uključena u slučaj bili sinovi Pleastedove ubojice.

Njezin najstariji sin Bradley, koji je tad imao 12 godina, prošle se godine odrekao prava na anonimnost, a njegova mlađa braća blizanci, Alfie i Reece, sad su učinili isto. Imali su jedanaest godina kad je njihova majka ubila muškarca optuženog za zlostavljanje.

Sada imaju 19 i 20 godina, a za BBC su ispričali kako se sjećaju trenutka kad su doznali što je njihova majka učinila. Kažu da je odrastanje s majkom u zatvoru bilo teško, ali istovremeno razumiju njezine postupke. - Skidam kapu, neću to poreći. On je živio preko puta nas i kad bih otvorio prozor, vidio bih njegovu kuću, rekao je Bradley, piše Jutarnji list.

- Osjećali smo se sigurnije. Noćne more nisu završile, ali nam je to dalo osjećaj sigurnosti jer više nismo hodali ulicom i strahovali da će se pojaviti iza ugla - rekao je Alfie. Njegov brat Reece dodao je da je bilo lijepo znati da je zlostavljač mrtav.

Sarah se sa svojom obitelji preselila u novi dom u Silvertownu nekoliko mjeseci prije ubojstva. Sprijateljila se s Pleastedom koji je živio sam

- Bio je popularna osoba na imanju, često je sjedio ispred kioska što mu je omogućavalo kontakt s lokalnim stanovništvom i njihovom djecom. Mislila sam da je divan starac, kuhala sam mu, pazila na njega i pravila mu društvo kad god sam uhvatila vremena - rekla je Sarah.

Pleasted je sortirao novine u dućanu, a subotom su mu pomagala i neka djeca. 

- Pitao je može li mu Brad pomoći i bio je tako uzbuđen - kaže Sands. Pleasted se zbližio s njenim najstarijim sinom, što mu je pružilo priliku da se približi blizancima, nakon čega je pozvao svu trojicu dječaka u svoj dom.

Jedne večeri blizanci su joj otkrili da ih je u stanu Pleasted seksualno napastovao, a tjedan dana kasnije požalio se i Bradley. Pleasted je uhićen i optužen za nedjela protiv Sarahine djece. Dok je čekao suđenje, sudac mu je odredio jamčevinu i rekao da se može vratiti na imanje. Sands je bila izbezumljena, a obitelj je odmah preselila u maleni dom svoje majke.

U noći napada, kamera ju je uhvatila kako odlazi u Pleastedov stan. Htjela ga je uvjeriti da prizna krivnju za optužbe i poštedi njenu djecu odlaska na sud.

- Nisam znala što radim tamo, ali sam shvatila da sam napravila veliku grešku. Nije se kajao i rekao mi je da moja djeca lažu. Cijeli svijet mi je stao. Držala sam nož u lijevoj ruci i sjećam se da ga je pokušao zgrabiti - rekla je Sands koja tvrdi da nije namjeravala ubiti zlostavljača.

Nekoliko sati kasnije predala se policiji s krvavim nožem i odjećom. Sudac je utvrdio da nije racionalno razmišljala o tome do čega će uzimanja noža dovesti, ali je dodao kako je sigurno na umu imala mogućnost njegove upotrebe. Osuđena je za ubojstvo iz nehaja.

Vaša reakcija na temu