Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/HRT Admiral Domazet Lošo: 'Rusi će pobijediti, Kijev nikad nije bio ukrajinski!'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Admiral Domazet Lošo: 'Rusi će pobijediti, Kijev nikad nije bio ukrajinski!'

'Putin se bori protiv okultne oligarhije', kaže

Umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo gostovao je na podcastu Velebit te iznio svoje viđenje ruske intervencije u Ukrajini. Htio je, kaže, pojasniti povijesni kontekst i objasniti razloge Putinove operacije. Imalo se što za čuti. 

'Deset milijuna ljudi otišlo je iz Ukrajine, poglavito nakon što je 2014. izvršen državni udar. Tamo je izvršen državni udar s elementima nacističkih skupina sljedbenika Stepena Bandere kojem spomenici rastu kao gljive poslije kiše. A on je odmah krenuo na istrebljenje Židova i Poljaka. Pobio ih je preko 60 tisuća. Neće im to zaboraviti. 

Ukrajina je kao država stvorena u vrijeme Oktobarske revolucije, ma šta oni govorili. Ukrajinski i bjeloruski jezik su inačice ruskog. To je u 9. stoljeću bila Kijevska Rusija. Svi Rusi smatraju Kijev ocem svih ruskih gradova. 

Ukrajina je složena, na neki način kao i Jugoslavija koja se, znamo, kako raspala. A tako i ovdje. Okultna oligarhija je iskoristila Ukrajinu da stvori oružje prema Rusiji. Od 2014. kada je izvršen državni udar, i to vrlo grubo, gledali smo slike na Majdanu, glavnom trgu u Kijevu. Stvorili su skupine, izbacili su ruski jezik, a 60 posto stanovnika Ukrajine govorilo je ruski. 

Kijev nikada nije bio ukrajinski. Nikada. Od Turaka ga je oslobodila Katarina Druga. To nikada nije bilo. Onda je '56. godine tadašnji šef Centralnog komiteta Hruščov to pripojio administrativno Ukrajini. To se treba znati. Ratovi ne nastaju tek tako. Oni su posljedica nagomilanih proturječnosti koje nastanu s vremenom', zaključio je admiral Domazet.

Branio je Putina, a iznio je i prognoze oko završetka vojnih operacija. U pobjednika nimalo ne dvoji.   

'Stvorili su krajnje radikalne grupe, a interes okultne oligarhije Zapada je bio da gurne Ukrajinu prema Rusiji. Nije Putin govorio o nuklearnom oružju. Rekao je snage odvraćanja. To može biti hipersonično oružje koje američki proturaketni štit ne može zaustaviti. 

Znate kada će završiti operacija? A završit će. I tu će ruske snage pobijediti. Kada uđu u grad Dnjepar.

Putin je rekao da će Rusija graditi civilizaciju na tri elementa: duhovnost, tradicija i obitelj. To je sve suprotno od ove globalističke, antiduhovne, liberalističke, ne znaš je li muško ili žensko, politike koju okultna oligarhija provodi na Zapadu. 

Ukrajina je iskorištena da krene u rat protiv Rusije. Putin je rekao: 'Nećete više.' Državni tajnik SAD-a, kojem je djed iz Ukrajine, gura Poljake da idu zrakoplovima na Ruse. Zamislite koji je to monstruozan plan', bio je šokiran Domazet Lošo.

Vaša reakcija na temu