Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Aerodrom u Rimu proglašen prvom anticovid zračnom lukom

Aerodrom u Rimu proglašen prvom anticovid zračnom lukom

Tri zvjezdice Skytrax je dao zračnoj luci u španjolskoj Malagi, francuskoj Nici i londonskom Heathrowu

Rimski aerodrome Fiumicino proglašen je prvom svjetskom anticovid zračnom lukom s pet zvjezdica, javlja CNN, prenosi Index.

Ocjenu je dodijelio Skytrax, savjetodavna tvrtka koja inače objavljuje godišnju listu najboljih aerodrome na svijetu. Prema priopćenju iz Skytraxa, ocjena se temeljila na kombinaciji provjera proceduralne učinkovitosti, vizualne analize i još nekih faktora.

Fiumicino, koji je najprometnija zračna luka u Italiji, 1. rujna je u suradnji s Crvenim križem otvorio veliki centar za testiranje na koronavirus.

No nije jedino brzo testiranje ono što je Fiumicinu priskrbio status prve anticovid zračne luke. Osim toga, na aerodromu je postavljen niz lako čitljivih natpisa na više jezika, provodi se stroga provjera nošenja maski, stalno su prisutni čistači te je sveukupno učinkovit u provođenju mjera zaštite.

Osim Fiumicina, Skytrax, koji je do sada samo proučio europske aerodrome, tri zvjezdice je dao zračnoj luci u španjolskoj Malagi, francuskoj Nici i londonskom Heathrowu.

Vaša reakcija na temu