Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Albanac BMW-om probio policijske blokade u Vatikanu, uslijedila pucnjava i filmska jurnjava

Albanac BMW-om probio policijske blokade u Vatikanu, uslijedila pucnjava i filmska jurnjava

Po svemu sudeći, meta nije bila Sveta Stolica te nije riječ o terorizmu

Talijanski karabinjeri pucali su u gume vozila čiji se vozač danas probio kroz policijske ograde u Ulici Pavla VI, a papinska švicarska straža zatvorila je ulaz u Palaču Svetog Uficija.

Dio je to Rima gdje pucnjeva iz vatrenog oružja nije bilo ni u vrijeme drugog svjetskog rata, osim 13. svibnja 1981. godine. Naime, karabinjeri su pokušali zaustaviti BMW koji je prolazio tuga, a vozač je dodao gas i zaobišao ih te porušio pokretne ograde koje reguliraju pješački i automobilski promet, piše Jutarnji list.

Potom je uslijedila pucnjava i filmska jurnjava. Unatoč tome što su pucali u gume, karabinjeri nisu onesposobili auto u bijegu. Kasnije su ga ipak uspjeli blokirati, ali vozač se nije dao privesti sve dok ga nisu onesposobili elektrošokerom. Javnost je obaviještena da je pritvoren 39-godišnji Albanac.

Nisu još poznati motivi njegova ponašanja, ali su oko Vatikana odmah, po prethodnom protokolu, uspostavljenje mjere sigurnosti, iako se čini da meta kriminalnog ponašanja nije bila sama Sveta Stolica ni njezina država i da nije riječ o terorizmu.

Vaša reakcija na temu