Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Američka stručnjakinja: Glavni Putinov san je gotov, sad mijenja strategiju
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Američka stručnjakinja: Glavni Putinov san je gotov, sad mijenja strategiju

'Malo je vjerojatno da će Rusija uspjeti zamijeniti ukrajinsku vladu'

Elizabeth Braw, stalna suradnica na institutu American Enterprise, analizirala je za Sky News koliko je značajno za Ukrajinu da je ponovno zauzela ključna područja oko Kijeva.

'Osjećaj je da se stvari počinji okretati u korist Ukrajinaca, u smislu ne samo otpora već i ponovnog zauzimanja gradova', kazala je.

Međutim, ona upozorava da ne možemo pretpostaviti da je ovo 'put do pobjede' Ukrajine. Ako Ukrajina želi pobijediti u ratu, proći će još 'dugo vremena' dok to ne učini, kaže ona.

Braw kaže da se sada čini vrlo malo vjerojatnim da će Rusija uspjeti zamijeniti ukrajinsku vladu nakon što nije uspjela pokrenuti potpuni napad na Kijev.

'Mislim da je taj san gotov', kaže ona.

Vladimir Putin će ipak morati 'nešto prodati ruskoj javnosti', pa Braw kaže da će strategija ruskog predsjednika sada biti zauzimanje istočne Ukrajine i odsijecanje pristupa zemlji moru, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu