Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Američke i britanske specijalne postrojbe vježbaju visokorizičnu akciju izvlačenja Zelenskog?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Američke i britanske specijalne postrojbe vježbaju visokorizičnu akciju izvlačenja Zelenskog?

Ako Rusi zauzmu Kijev

Navy Seals, najelitnija američka specijalna postrojba, došla je u Litvu gdje s britanskom specijalnom postrojbom SAS trenira kako bi bili spremni izvući ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, piše britanski Daily Mirror, prenose 24 sata.

The Sun piše kako za tu akciju u litavskoj bazi trenira oko 70 najelitnijih britanskih vojnika kao i oko 150 pripadnika Navy Sealsa, zajedno s ukrajinskim vojnicima.

Čini se kako se pripremaju za moguću visokorizičnu akciju u slučaju da Rusi zauzmu Kijev. No nešto će se pitati i Zelenskog. Ruski mediji više su puta lažno objavili da je Zelenski pobjegao iz Kijeva, on im je svaki put odgovorio javljanjem s kijevskih ulica.

Na ponudu Amerikanaca da ga izvuku rekao im je: 'Dajte mi oružje, ne prijevoz'. 

Zelenski je od početka ruske invazije lice otpora ukrajinske vojske nad agresorom. 

Vaša reakcija na temu