Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Američki diplomat prozvao Bidena: 'Opasnu situaciju učinio je još opasnijom'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Američki diplomat prozvao Bidena: 'Opasnu situaciju učinio je još opasnijom'

'Veliki propust zbog kojeg raste rizik da će rat potrajati i postati još gori'

Izjava američkog predsjednika Joea Bidena, koji je jučer prilikom govora u Varšavi rekao da ruski predsjednik Vladimir Putin ne može ostati na vlasti, izazvala je oštre kritike veterana američke diplomacije Richarda Haassa, javlja Index.

- Bidenova izjava je tešku situaciju učinila još težom, a opasnu situaciju još opasnijom - objavio je Haass na Twitteru. 

Haass je inače predsjednik američkog Vijeća za međunarodne odnose.

- To je očito. Ono što je manje očito kako poništiti nastalu štetu. Sugeriram da predsjednikovi glavni pomoćnici kontaktiraju svoje kolege u Rusiji i daju im do znanja da je Amerika spremna pregovarati s ovom ruskom vladom - napisao je Haass.

Haass je komentirao i intervenciju Bijele kuće, koja je odmah nakon Bidenova govora u Varšavi poručila da predsjednik nije pozvao na promjenu režima u Moskvi.

- Reakcija Bijele kuće na izjavu predsjednika o promjeni režima vjerojatno neće proći. Putin će to vidjeti kao potvrdu svega onog u što je vjerovao cijelo ovo vrijeme. Veliki propust zbog kojeg raste rizik da će rat potrajati i postati još gori - napisao je Haass.

Vaša reakcija na temu