Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dwinslow3 from Pixabay Američki predsjednik Biden povlači se iz utrke za novi mandat

Američki predsjednik Biden povlači se iz utrke za novi mandat

'To je u najboljem interesu moje stranke i zemlje'

Američki predsjednik Joe Biden povlači se iz utrke za reizbor, piše Index.

'To je u najboljem interesu moje stranke i zemlje', rekao je.

Ova objava dolazi četiri mjeseca prije nego što Amerikanci izađu na birališta, što dramatično mijenja utrku za Bijelu kuću. Do nje je došlo nakon tjedana intenzivnog pritiska unutar demokratske stranke nakon slabog nastupa u debati protiv republikanca Donalda Trumpa krajem lipnja i nedavnog nastupa pred novinarima na kraju NATO summita. 

U pismu objavljenom na njegovom profilu na društvenim mrežama, rekao je kako mu je bila najveća čast u životu služiti kao predsjednik.

'I premda mi je namjera bila tražiti reizbor, vjerujem da je u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i posvetim isključivo ispunjavanju dužnosti predsjednika do kraja svog mandata', poručio je Biden. 

Vaša reakcija na temu