Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ANALIZA AMERIČKOG GENERALA 'Rusi su u nevolji, ključno je idućih deset dana'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ANALIZA AMERIČKOG GENERALA 'Rusi su u nevolji, ključno je idućih deset dana'

'Zapad mora ubrzati i proširiti podršku'

General pukovnik Ben Hodges bivši je zapovjednik američke vojske koji sada djeluje u Centru za analizu europske politike. Danas je objavio novi članak u kojem predviđa da će sljedećih 10 dana biti presudno u odlučivanju o ishodu sukoba u Ukrajini.

'Rusi su u nevolji, i oni to znaju', piše u članku koji je prenio Sky News. Kaže da je to razlog zbog kojeg se Rusija obratila Kini za pomoć i da zato vrbuju Sirijce.

'Rusiji ponestaje vremena, streljiva i ljudstva'

'Ruskim generalima ponestaje vremena, streljiva i ljudstva. Ova procjena se ne temelji na bilo kakvim internim obavještajnim podacima - to je jasno iz informacija otvorenog izvora i mog vlastitog iskustva. Moja bi procjena mogla biti promašena, ali sam prilično siguran da nije', navodi, prenosi Index

Kaže i da Zapad mora ubrzati i proširiti podršku koju pruža Ukrajini s osjećajem hitnosti koji je postojao u slučaju Berlinskog zračnog prijevoza.

'Sljedećih 10 dana je odlučujuće'

'Trebaju im oružje i streljivo da unište projektile, krstareće rakete i topništvo dugog dometa koje nanose većinu štete ukrajinskim gradovima, kao i obavještajni podaci za lociranje tih sustava i sposobnost da pogode plovila ruske mornarice koja lansiraju krstareće rakete iz Crnog i Azovskog mora.

Sljedećih 10 dana je odlučujuće. Ovo je utrka i ne vidim dovoljno hitnosti. Moramo odmah gurnuti papučicu gasa do poda', tvrdi Hodges.

Vaša reakcija na temu