Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ANALIZA BBC-a: Zašto je ruska vojska podbacila u Ukrajini?
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ANALIZA BBC-a: Zašto je ruska vojska podbacila u Ukrajini?

'Čini se i da su Rusi podcijenili snagu ukrajinskog otpora'

Dobar dio ruskih snaga zasad je podbacio u Ukrajini. Prije invazije pretpostavljalo se kako je ruska vojska prošla potpunu reorganizaciju.

Reorganizirane jedinice od 800-1000 vojnika trebale bi djelovati u bliskoj koordinaciji s tenkovima, bespilotnim letjelicama i raketnim sustavima kako bi zadale višestruki udarac Ukrajincima. Ipak, nije ispalo tako.

Ruski zapovjednici čini se, a osobito oni na sjeveru, nisu uspjeli iskoristiti ovu metodu ratovanja, navodi se u analizi BBC-a, prenosi N1.

Osim toga, ruska vozila pretrpjela su brojne mehaničke kvarove. Čini se i da su Rusi podcijenili snagu ukrajinskog otpora, izgubivši izgubili velik broj vojnika i opreme.

Ruska vojna taktika vratila se provjerenoj doktrini: okružiti grad, udariti ga zračnim napadima, tenkovskom i topničkom vatrom te slomiti moral ukrajinske vojske i naroda.

Prema analizi BBC-a, osuda međunarodne zajednice zbog sve većih civilnih žrtava predsjedniku Vladimiru Putinu neće smetati – jasno je dao do znanja da nema namjeru opozvati invaziju na Ukrajinu.

Vaša reakcija na temu