Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ANALIZA STRUČNJAKA 'Sljedeća faza rata bit će posebno brutalna'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ANALIZA STRUČNJAKA 'Sljedeća faza rata bit će posebno brutalna'

'Satelitske snimke vrlo jasno pokazuju da se ruske snage kreću na jug'

Umirovljeni zračni vicemaršal Sean Bell analizirao je za Sky News koji bi mogli biti sljedeći potezi Rusije.

Objasnio je da satelitske snimke vrlo jasno pokazuju da se ruske snage kreću na jug prema Harkivu i da je gađan aerodrom u Dnjepru. Dodao je da je aerodrom gotovo sigurno napadnut jer je to ruta opskrbe Ukrajine.

Rekao je kako neki ukrajinski čelnici očekuju da će sljedeća faza borbi biti posebno brutalna i okrutna, dok ruske snage idu prema regiji Donbas.

- Volodimir Zelenskij je rekao da želi oružje, oružje, oružje, ali ono što je prilično jasno je da se ukrajinske snage svakodnevno napadaju iz zraka i sa zemlje. Zelenskij je redovito tražio zonu zabrane letova, koju u ovom trenutku NATO nije voljan pružiti, pa mu treba oružje koje može ukloniti zrakoplove s neba - dodao je Bell, prenosi Index

Međutim, upozorio je da ne postoji 'beskrajna zaliha' oružja, a isporuka postaje 'sve teža'.

Vaša reakcija na temu