Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Presidential Office of Ukraine APOKALIPTIČNE SCENE Rusi do temelja uništili ukrajinski grad
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

APOKALIPTIČNE SCENE Rusi do temelja uništili ukrajinski grad

Pogledajte kako izgleda

Prije početka ruske invazije na Ukrajinu grad Marinka u regiji Donjeck još se oporavljao od velikih sukoba koji su se tamo vodili 2014. i 2015. godine, pišu 24sata.

Ali život se polako vraćao u ovo mjesto, koje je prije početka invazije brojalo oko 10.000 stanovnika. No čim je invazija počela, Marinka se odmah našla na udaru. Velike bitke počele su u veljači 2022. godine i danas od grada nije ostalo ništa. 

'Marinka je potpuno evakuirana, u gradu nema nikog osim vojnika. Ne postoji način da tamo živi civilno stanovništvo. Ruske snage namjerno sravnjuju ruševine u gradu kako bi uništile sve zaklone, bez obzira na to je li riječ o civilnom skloništu ili vojnom objektu. Uništavaju sve jer svojom taktikom ne mogu poraziti naše trupe. Zato uništavaju sve živo', kazao je Artem Šus, šef policije u Marinki, za AP prije desetak dana.

Fotografije iz zraka objavilo je  ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova na svojem Twitteru.

'Ovo je ukrajinski grad Marinka u regiji Donjeck. Bio je miran grad. Bio je... Sve dok ga ruski kriminalci nisu potpuno uništili. Povećajte fotografiju da vidite kako ništa nije ostalo', napisali su iz ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova.

Vaša reakcija na temu