Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BANJA LUKA: Hakeri ponovno srušili neovisni portal 'Buka'

BANJA LUKA: Hakeri ponovno srušili neovisni portal 'Buka'

Napad traje satima, vlasnici prikupljaju dokaze

'Zbog žestokog, heavy cyber napada na sajt Buka magazina trenutno je otežan pristup našim stranicama. Radimo na rješavanju problema', napisao je sinoć na Facebooku osnivač ovog banjalučkog magazina, Aleksandar Trifunović.

Ovo nije prvi napad na portal.

'Update: Napad je sve jačeg intenziteta, naš server administrator se lavovski bori da se omogući kakav takav pristup sajtu', dodao je.


Jutros je objavio kako napad još traje.


Aleksandar Trifunović jedan je od najpoznatijih novinara na području bivše Jugoslavije. U Banja Luci je 2000. utemeljio nezavisni portal Buka – www.6yka.com – koji se vrlo brzo pročuo nezavisnošću, profesionalizmom i nepopustljivom kritičnošću, da do danas preraste u jedan od vodećih nezavisnih medija u regiji.

Osim što hakiraju portal, oni kojima smetaju njihovi tekstovi neprekidno prijete smrću novinarima ovog magazina.

Osoba koja je počinila zadnji hakerski napda ipak je uhićena. Iz Buke se nadaju da će krivce za novi atak ponovno pronaći.

Vaša reakcija na temu