Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot BBC pitao braću Kličko dolaze li u iskušenje pobjeći iz Kijeva, evo što su rekli
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

BBC pitao braću Kličko dolaze li u iskušenje pobjeći iz Kijeva, evo što su rekli

'Ne vjerujte ruskoj propagandi'

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir gostovali su na BBC-ju i razgovarali o tome što se trenutno događa u Kijevu. Pitali su ih, između ostalog, dolaze li u iskušenje napustiti grad. 'Ne, Kijev je moj dom. Roditelji su nam ovdje pokopani, djeca nam idu u školu - zašto bismo bježali?', rekao je Vladimir Kličko.

Braća Kličko rekla su da je u gradu danas mirno, ali da Rusija nastavlja napredovati.

'Tenkovi se kreću iz Bjelorusije u Kijev... sa sjevera i istoka s još vojnika', rekao je Vitalij.

'Danas je ovdje bilo malo tiho - bez granatiranja kao jučer, ali očekujemo da će opet početi', dodao je.

Vitalij Kličko kaže da bi svi trebali pomoći u obrani Ukrajine, nazivajući napad ratom protiv demokracije: 'Trebamo podršku cijelog svijeta. Ovo je izazov za cijelo moderno društvo'.

Govoreći o svakodnevnom životu u ovom trenutku, gradonačelnik Kličko je rekao da brine o kritičnoj infrastrukturi u Kijevu, poput plina i struje.

'Tijekom noći, tri, četiri ili pet puta, idemo u skloništa zbog uzbune za bombardiranje. Svake noći', dodaje, rekavši da su neki u skloništima dolje već danima.

Kličko na kraju poziva ljude da ne vjeruju ruskoj propagandi, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu