Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Biden: Šaljemo Ukrajini oružje vrijedno milijardu dolara
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Biden: Šaljemo Ukrajini oružje vrijedno milijardu dolara

'Govorim o sustavima protuzračne obrane, protuoklopnom oružju, dronovima i milijunima komada streljiva'

Američki predsjednik Joe Biden danas je na summitu NATO-a u Bruxellesu najavio da će Amerika poslati Ukrajini oružje i drugu sigurnosno-obrambenu opremu vrijednu milijardu američkih dolara.

'U proteklih nekoliko tjedana SAD je odlučio poslati sigurnosnu pomoć Ukrajini u vrijednosti od milijarde dolara. Govorim o sustavima protuzračne obrane, protuoklopnom oružju, dronovima i milijunima komada streljiva', rekao je Biden.

'Pozdravljam korake koje naši saveznici čine kako bi Ukrajini pružili obrambenu pomoć. Zajedno ćemo identificirati i poslati i dodatnu opremu, što uključuje i sustave za protuzračnu obranu, a sve kako bismo pomogli Ukrajini', rekao je Biden.

Uspostavljanje nove četiri borbene skupine na istoku EU, odnosno u Slovačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Mađarskoj, nazvao je 'snažnim signalom' da će se NATO 'kolektivno braniti i zaštititi svaki komadić svog teritorija', prenosi Index.

Vaša reakcija na temu