Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BIVŠI AGENT KGB-a: Putin si priprema teren za propast
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

BIVŠI AGENT KGB-a: Putin si priprema teren za propast

'Lako je moguće da je zanemario informacije s terena i da sada krivi svoje agente da su mu dali loše podatke'

Bivši agent KGB-a Jack Barsky za CNN je govorio o potencijalnom načinu razmišljanja ruskog predsjednika Vladimira Putina dok se ruska invazija na Ukrajinu proširila na cijelu zemlju.

'Mnogo pitanja postavlja se o njegovom mentalnom stanju. Bio je dugo vremena izoliran zbog covida, ili smo to barem čuli o njegovom ponašanju tijekom pandemije. Ali vidimo bizarne fotografije, ogromne stolove, Putina kako sjedi metrima udaljen od svih ostalih. Što vi mislite o njegovom trenutnom stanju uma?', upitao je CNN-ov novinar bivšeg agenta KGB-a.

- Diktator kao što je Vladimir Putin, ili bilo tko tko je na čelu čitave jedne zemlje, mora imati potpunu vjeru u sebe. Bilo je još bizarnih fotografija Putina tijekom njegove političke karijere – sjetimo se samo kada je polugol pozirao na konju ili igrao hokej protiv ruske reprezentacije. Sve nam to govori da on nema onaj mali glas u svojoj glavi koji ga ponekad ispravlja. On jednostavno vjeruje u sebe bez ikakve sumnje. A ako u svakom trenutku mislite da ste najpametnija osoba u prostoriji, pripremate si teren za propast. Mislim da je on stigao do te točke. Lako je moguće da je zanemario informacije s terena i da sada krivi svoje agente da su mu dali loše podatke. Ne vjerujem, ne mogu vjerovati da nisu znali kako će Ukrajinci reagirati na invaziju. On je te informacije vjerojatno ignorirao jer je bio uvjeren da zna bolje - rekao je za CNN bivši agent KGB-a Jack Barsky, prenosi N1.

Vaša reakcija na temu