Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BIVŠI RUSKI MINISTAR: Putin neće namjerno upotrijebiti nuklearno oružje, ali granatiranje u blizini elektrane može uzrokovati katastrofu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

BIVŠI RUSKI MINISTAR: Putin neće namjerno upotrijebiti nuklearno oružje, ali granatiranje u blizini elektrane može uzrokovati katastrofu

'Dok je Kremlj proveo posljednjih 20 godina pokušavajući modernizirati svoju vojsku, velik dio novca je ukraden i potrošen na megajahte na Cipru'

Bivši ruski ministar vanjskih poslova smatra da je Putin racionalan i da neće započeti nuklearni rat. Zašto misli da Putin neće upotrijebiti nuklearno oružje protiv Zapada, Andrej Kozirev objasnio je u objavi na Twitteru.

Napisao je da je Putin racionalna osoba i da invazija na Ukrajinu – iako je užasna – nije iracionalna.

'I to iz tri razloga: Putin vjeruje da Ukrajina nije prava nacija. Ako se ukrajinska vlada ne može zadržati neovisnom i prikriveno prokremljskom, kao što je vjerojatno zaključio, onda će je otvoreno prisiliti na to', napisao je.

'Dok je Kremlj proveo posljednjih 20 godina pokušavajući modernizirati svoju vojsku, velik dio novca je ukraden i potrošen na megajahte na Cipru – ali vojni savjetnici smatrali su da to ne mogu prijaviti Putinu', smatra Kozirev i dodaje da su ruski čelnici počeli vjerovati vlastitoj propagandi da je Zapad slab i da je američki predsjednik Joe Biden mentalno nesposoban.

'Dakle, po mom mišljenju, Putin je racionalan. S obzirom na to da je racionalan, čvrsto vjerujem da neće namjerno upotrijebiti nuklearno oružje protiv Zapada. Kažem namjerno jer granatiranje u blizini nuklearne elektrane može uzrokovati nenamjernu nuklearnu katastrofu u Ukrajini', smatra Kozirev, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu