Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Bivši Trumpov sigurnosni savjetnik otkrio zašto Putin nije izveo invaziju ranije
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Bivši Trumpov sigurnosni savjetnik otkrio zašto Putin nije izveo invaziju ranije

Boltona je Trump smijenio u rujnu 2019. nakon 17 mjeseci u Bijeloj kući

John Bolton, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, rekao je u srijedu da ruski predsjednik Vladimir Putin nije izvršio invaziju na Ukrajinu dok je Trump bio na vlasti jer je 'Putin vidio da Trump odrađuje puno posla umjesto njega'.

Bolton je pritom istaknuo Trumpovu otvorenu kritiku NATO saveza.

- Mislim da je jedan od razloga zašto se Putin nije pomaknuo tijekom Trumpova mandata bio što je vidio njegovo neprijateljstvo prema NATO-u. O tome su naširoko izvještavali američki mediji - rekao je Bolton tijekom intervjua za SiriusXM, dodajući da je za Putina slabiji NATO značio jaču Rusiju, javlja N1.

- Putin je vidio Trumpa kako odrađuje puno posla umjesto njega i pomislio je da će možda u drugom mandatu Trump ispuniti svoju želju da izađe iz NATO-a, a onda bi to samo još više olakšalo Putinov put - dodao je Bolton.

Trump je potkopavao NATO tijekom svog mandata. 2018. privatno je razgovarao o povlačenju Sjedinjenih Država iz saveza, što je izazvalo zabrinutost među dužnosnicima nacionalne sigurnosti, piše Business Insider.

Bolton je, u izjavi za The Washington Post u petak, rekao da vjeruje da bi se Trump povukao iz NATO-a da je osvojio drugi mandat.

- Mislim da je Putin to čekao - kazao je Bolton.

Boltona je Trump smijenio u rujnu 2019. nakon 17 mjeseci u Bijeloj kući. Smijenjen je zbog neslaganja s politikom Donalda Trumpa, a nakon što je napustio administraciju, kritizirao je Trumpa u svojim memoarima objavljenim 2020., gdje je detaljno iznio nekoliko zapanjujućih otkrića o bivšem predsjedniku.

Vaša reakcija na temu