Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube BIZARNO Iz parka u Mostaru nestao je kip Bruce Leeja

BIZARNO Iz parka u Mostaru nestao je kip Bruce Leeja

Postavljen je 2005.

Statua slavnog majstora borilačkih vještina Bruce Leea je nestala iz mostarskog parka Zrinjevac. Ostao je stalak, a pored njega, kao što se vidi i na fotografijama, drvena paleta s kotačićima.

Grad Mostar nema nikakve veze s uklanjanjem statue, kao niti Komunalno poduzeće Mostar, pišu lokalni mediji. Iz MUP-a HNŽ za sada nemaju nikakvih službenih informacija o ovom događaju, piše Bljesak.

Otkud Bruce Lee u Mostaru?

U srpnju 2003. godine čelnici nevladine udruge 'Urbani pokret - Mostar' na javnoj tribini su objavili inicijativu za podizanje spomenika Bruce Leeju u Mostaru i pozvali likovne umjetnike da ponude svoja rješenja. 

Ideju je 'izrodio' dvojac okupljen oko Urbanog pokreta Mostar. Riječ je o Ninu Raspudiću i Veselinu Gatalu.

- Vidio sam. Ništa još ne znam, samo sam vidio to, nisam ništa upoznat. To je vrlo loš znak, kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen, tako da gradsku vlast morate pitati što se događa - komentirao je za 24 sata Nino Raspudić.

Postavljen je u park 2005. Već prve noći nakon što je postavljen nestale su mu nunčake.

Mostar: Kip Bruce Leeja osvanuo sa zaštitnom maskom i rukavicama

Statua je jednom ranije bila i uklonjena iz parka nakon što su u više navrata vandali oštećivali Leejev kip, umjetničko djelo Ivana Fijolića.

Popravak kipa napravio je tad mostarski akademski kipar Željko Marić

Vaša reakcija na temu