Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot BIZARNO Staricu ugrizla riđovka, a kad je stigla hitna pomoć nagazila je na poskoka

BIZARNO Staricu ugrizla riđovka, a kad je stigla hitna pomoć nagazila je na poskoka

Najezda zmija na Balkanu

O najezdi zmija na Balkanu ove godine već se više puta pisalo, a prilično je gadna situacija na području Trebinja gdje je hitna pomoć u tri dana imala čak tri intervencije zbog ugriza otrovnica.

Najzahtjevnija intervencija bila je na Trebinjskim brdima gdje je, kako piše Dnevni avaz, stariju ženu ugrizla riđovka. Hitna pomoć dobila je dojavu o ugrizu i informaciju kako pacijenticu voze kamionom prema mjestu Plani Dvori.

Kada je ekipa Hitne pomoći stigla do kamiona, žena je, izlazeći iz kamiona, nagazila na - poskoka i počela vrištati.

Medicinari su u prvom trenutku pomislili da je u pitanju halucinacija zbog djelovanja otrova, ali su se ubrzo uvjerili da se ipak radilo o poskoku, jer je zmija prošla kroz noge liječniku koji je vodio tim Hitne pomoći.

Nesretnu ženu, srećom, poskok ipak nije ugrizao, što bi bilo izuzetno opasno po život.

Liječnici napominju da se, ukoliko dođe do ugriza zmije otrovnice, odmah pozove Hitna pomoć, da se otrov ne isisava i da je jako mali postotak smrtnih posljedica od ugriza zmija otrovnica s naših područja, piše Avaz.

Vaša reakcija na temu