Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com / ilustracija BLISKI SUSRET Biciklist uspio otjerati medvjeda koji ga je ugrizao - dernjavom i udarcima

BLISKI SUSRET Biciklist uspio otjerati medvjeda koji ga je ugrizao - dernjavom i udarcima

Muškarac je uz sebe imao vatreno oružje, no nije pucao

Dok se vozio divljinom Aljaske, jednog je biciklista napao i ugrizao medvjed grizli od čak 230 kila, no biciklist je toliko vikao i udarao medvjeda da je životinju na kraju otjerao, piše The Guardian, prenosi Jutarnji list

Incident se dogodio prošlog utorka u Cantwellu, blizu mjesta gdje se spajaju rijeke Jack i Nenana.

Prema onome što je muškarac kazao policiji, dok je biciklirao, uočio je medvjeda udaljenog 10 do 15 metara kako trči prema njemu. Sišao je s bicikla i počeo urlati.

'Trenutak prije nego što je medvjed došao do njega, žrtva je pala na leđa, pokrila glavu i počela vikati i udarati medvjeda', kazali su iz policije.

Medvjed je uspio ugristi čovjeka za nogu malo ispod koljena. No nakon ugriza, brzo se povukao i izgubio u grmlju. Nakon što je medvjed napustio područje, biciklist se vratio do ceste i pozvao prijatelja da dođe po njega.

Muškarac je uz sebe imao vatreno oružje, no nije pucao. Rekao je da prije napada nije primijetio ništa neuobičajeno, ali je uočio medvjeđe tragove u snijegu.

Nakon što je doveden u bolnicu, sanirane su mu ozljede i razderotine, koje, srećom, nisu bile teške te nisu zahtijevale dodatnu obradu.

Prema riječima Nacionalne uprave za parkove, napadi medvjeda vrlo su rijetki.

'Svaki medvjed i svako iskustvo s njima su različiti. Nema neke jedinstvene strategije koja će upaliti u svakoj situaciji i koja vam garantira sigurnost. Vaša sigurnost može ovisiti o vašoj sposobnosti da umirite medvjeda', istaknuli su. 

U srpnju je jedan tragač za zlatom spašen od napada grizli medvjeda pokraj rijeke Casadepaga na Aljasci. Richard Jessee vozio je svoj quad kad se medvjed zaletio prema njemu i 'prevrnuo ga kao da se radi o igrački'.

Nakon incidenta, Jesse je rekao: 'Nema nikakve sumnje da se medvjed htio popeti na vozilo.'

Istoga mjeseca, medvjed je napao i usmrtio čovjeka u kampu u zapadnoj Montani. Grizli medvjedi sve češće napadaju ljude na području Stjenjaka jer se povećava broj ljudi koji ondje kampiraju i žive.

Vaša reakcija na temu