Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Bolničko osoblje otpuštenu pacijenticu (83) na morfiju odvelo u pogrešnu kuću

Bolničko osoblje otpuštenu pacijenticu (83) na morfiju odvelo u pogrešnu kuću

'Apsolutno je šokantno pomisliti da se ovo dogodilo'

Joyce Wright (83) bila je u bolnici u Bostonu, Lincolnshire, nakon pada kada ju je hitna pomoć greškom odvezla u dom drugog pacijenta. Njezin sin Andy rekao je da je zabuna bila 'apsolutno šokantna' i bojao se da je ishod mogao biti i gori. Gospođa Wright odvedena je u bolnicu Pilgrim nakon što je pretrpjela pad, ali je pogrešno otpuštena u utorak navečer.

Odvedena je kolima hitne pomoći u kuću drugog pacijenta, gdje je njezin sin rekao da se osoblje pustilo unutra koristeći sef s ključevima. Gospođa Wright zatim je premještena u neznančev krevet, sve do oko 8 sati sljedećeg jutra kada je bolničko osoblje otkrilo grešku tijekom jutarnje primopredaje, rekao je njezin sin.

'Bio je mrak i moja je mama uzimala lijekove za ublažavanje bolova, morfij, tako da su stvari očito bile malo zbunjujuće za nju', rekao je gospodin Wright. 'Nije baš shvaćala gdje se nalazi u to određeno vrijeme i očito je bila prilično pospana'. Rekao je da mu je rečeno da je njegova majka, umjesto pacijenta iz susjedne sobe, odvedena na imanje. 'Taj krevet je bio nečiji tuđi krevet, nije kao starački dom. Apsolutno je šokantno pomisliti da se ovo dogodilo', rekao je.

Wright je izjavio da je bio 'jako, jako ljut' kada je saznao za događaj i vjeruje da je ishod mogao biti puno ozbiljniji, ali njegova majka sada se vratila u bolnicu i oporavlja se, rekao je, dodajući da je 'dobrog raspoloženja', prenosi BBC, piše Dnevnik.hr.

'Rekla je da je i krevet udoban', rekao je. Dodao je da ne krivi medicinske sestre ili osoblje hitne pomoći, ali smatra da je incident 'rezultat pritiska pod kojim su svi' te je pozvao na potpunu istragu.

U zajedničkoj izjavi, Michelle Harris, glavna operativna direktorica u bolnici i Joy Weldin, direktorica odjela za usluge prijevoza pacijenata, ponudile su svoje iskrene isprike. Rekle su: 'Ovaj incident očito pada ispod standarda skrbi koji želimo pružiti, a u tijeku je potpuni pregled kako bi se osiguralo da se više neće dogoditi. Kada pregled bude gotov, u skladu s dužnošću iskrenosti, podijelit ćemo nalaze s pacijentima i njihovim obiteljima'.

Caroline Johnson, konzervativna zastupnica regije, rekla je da je pisala bolničkom povjerenstvu i službi hitne pomoći tražeći hitnu istragu. 'Posebno je zabrinjavajuće što je gospođa Wright pogrešno otpuštena u nepoznato okruženje na imanju drugog pacijenta i da je potencijalno ostala bez potrebnih lijekova za svoje stanje', rekla je.

'To postavlja šire pitanje sigurnosti pacijenata o tome kako povjerenje osigurava da pacijenti koji su u nesvijesti ili nesposobni dobiju ispravan tretman. Pacijenti bi trebali dobiti narukvice za identifikaciju i osoblje bi ih trebalo rutinski provjeravati kako bi se osiguralo da pacijenti dobiju odgovarajuću njegu i liječenje'.

Vaša reakcija na temu